VPN issues

Recently i have installed Windows Server 2008 on my server in my
basement and deployed it as a file server and a VPN so ica naccess my
Files remtely since im in the military and travel alot. Heres my issue:

From home i can do the following:

Access all shares through my networking
VPN inside the network to the server
VPN to the Routers IP (my server is set to have ports forwarded to allow
for VPN)
Stream Video
Access files

Remotely (IE outside my home network)
I can setup the VPN so it shows that im connected and the ipconfig in
command prompt shows the link is active, however i have the same IP of
my server and cant access any resources at all.
I can Remote desktop to the server and take full control of it

What do i need to change or install to make me able to access my shares
remotely?


Server Specs:

Windows sever 2008
1 Nic
File Server Role installed
Network and Routing Role Installed
- Custom setup
-VPN Access
-Nat Installed

Various shares allowing for multiple hardrives to be accessed
Ports forwarded to allow VPN and VPN pass through enabled


-- 
Wilforve
------------------------------------------------------------------------
Wilforve's Profile: http://forums.techarena.in/members/235801.htm
View this thread: http://forums.techarena.in/windows-server-help/1348217.htm

http://forums.techarena.in

0
Wilforve
6/23/2010 3:48:29 AM
windows.server.general 1084 articles. 0 followers. Follow

3 Replies
872 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 10


"Wilforve" <Wilforve.4czqdd@DoNotSpam.com> wrote in message 
news:Wilforve.4czqdd@DoNotSpam.com...
>
> Recently i have installed Windows Server 2008 on my server in my
> basement and deployed it as a file server and a VPN so ica naccess my
> Files remtely since im in the military and travel alot. Heres my issue:
>
> From home i can do the following:
>
> Access all shares through my networking
> VPN inside the network to the server
> VPN to the Routers IP (my server is set to have ports forwarded to allow
> for VPN)
> Stream Video
> Access files
>
> Remotely (IE outside my home network)
> I can setup the VPN so it shows that im connected and the ipconfig in
> command prompt shows the link is active, however i have the same IP of
> my server and cant access any resources at all.
> I can Remote desktop to the server and take full control of it
>
> What do i need to change or install to make me able to access my shares
> remotely?
>
>
> Server Specs:
>
> Windows sever 2008
> 1 Nic
> File Server Role installed
> Network and Routing Role Installed
> - Custom setup
> -VPN Access
> -Nat Installed
>
> Various shares allowing for multiple hardrives to be accessed
> Ports forwarded to allow VPN and VPN pass through enabled
>
>
> -- 
> Wilforve
> ------------------------------------------------------------------------
> Wilforve's Profile: http://forums.techarena.in/members/235801.htm
> View this thread: 
> http://forums.techarena.in/windows-server-help/1348217.htm
>
> http://forums.techarena.in
>

Make sure that your laptop's subnet differs from the subnet of your home 
network. 

0
Pegasus
6/24/2010 9:50:13 PM
Ok, Update

VPN is Now active, i forgot to include that since my server only has 1
Nic in it i have to use the custom configuration and the VPN has to be
on the same ip address range and the same subnet mask, that being said i
am now on my network and can see all my shares on OTHER computers of my
network, But i can not see the Network shares or anything to do with the
server itself for that matter. Any light someone can shed on why a VPN
server cant share files as well?


-- 
Wilforve
------------------------------------------------------------------------
Wilforve's Profile: http://forums.techarena.in/members/235801.htm
View this thread: http://forums.techarena.in/windows-server-help/1348217.htm

http://forums.techarena.in

0
Wilforve
6/26/2010 12:20:12 AM
When you launch a VPN then you automatically get a second "adapter" which is 
basically a dial-up adapter. This adapter will get the same subnet address 
as the subnet address of the target. To make things work, you must give your 
physical NIC a different subnet address.

"Wilforve" <Wilforve.4d521b@DoNotSpam.com> wrote in message 
news:Wilforve.4d521b@DoNotSpam.com...
>
> Ok, Update
>
> VPN is Now active, i forgot to include that since my server only has 1
> Nic in it i have to use the custom configuration and the VPN has to be
> on the same ip address range and the same subnet mask, that being said i
> am now on my network and can see all my shares on OTHER computers of my
> network, But i can not see the Network shares or anything to do with the
> server itself for that matter. Any light someone can shed on why a VPN
> server cant share files as well?
>
>
> -- 
> Wilforve
> ------------------------------------------------------------------------
> Wilforve's Profile: http://forums.techarena.in/members/235801.htm
> View this thread: 
> http://forums.techarena.in/windows-server-help/1348217.htm
>
> http://forums.techarena.in
> 
0
Pegasus
6/26/2010 12:24:51 PM
Reply:

Similar Artilces:

Issues with MS Outlook 2007
I've just installed MS Outlook 2007 as a part of the Office 07 package onto a new computer running Windows 7 64b Home Premium. It's a change for me going from Outlook 2003. I have a few questions if someone can answer them for me. 1. When I print a monthly calendar, only the first couple of words or say, 10 characters of an event's description is printed. And not all events on any date that has say, 2 or more events are printed out. What can I do to get Outlook to print all events that appear on any specific day? It used to work fine with Outlook 03. 2. I also use...

OWA 2003 log off issues
When I log off of an owa session I actually get a dialog box asking for my password. It is the same box that appears when you try to sign in. -- Sr, Network Admin ...

Publisher 97 issues
I have been trying to find templates to use for Publisher 97 and I am having no luck. Also, I can not open any later versions of Publisher Templates saved to disk with Publisher 97. Does anyone know of how to remedy the situation or do I need to pay out the money to (about $400.00)get a newer version of this program? Thank you for your cooperation in this matter. Knosha Mc. $400?? Wow! Are you getting 18K gold plated CDs? I think you'll find that the newer version of Publisher will run you about US$150. But if you're running Pub 97 now, you may want to make sure your computer...

Registry Security Issue
Client has locked down users. The normal users cannot get into SO. They are getting this message "Your Windows account does not allow you to write to the registry" What minimum rights must I give them? All Admin users can run RMS just fine. Rich, This is a common problem. RMS was built a number of years ago before the security push. Most of the information is stored in the registry, so the user needs to be able to read and write to the HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Retail Management System\Store Operations key. Its easier just to give them full access to this key instead of try...

Navigation Issue #2
I went to Dynamic Drive's website and I found a navigation I like the only problem is they do not have a horizontal companion form of the vertical navigation I chose. Is there a way to change a vertical navigation into a horizontal one? the page i applied the navigation to is "http://sl-life.awardspace.biz/index.htm" any help would be greatly appreciated. Don't limit your self to the std Dynamic Drive menus Have you look at their CSS ones At http://www.dynamicdrive.com/style/ There are lots of other CSS menu examples available out there For Example http://www...

MS CRM 4.0 Performance Issue
Hi, Are there any ways with which we can monitor MS CRM performance? Or how MS CRM performance can be increased? (Considering opening a new record, save and close etc). As we have deployed MS CRM for one of the client and where MS CRM is supposed to do all the processing’s in a second or two. Help highly appreciated. Thanks Bharat ...

SBS 2008 Install issue
I have setup a virutal server and installed SBS 2008 using the migration process. I created the answer file, setup a virtual fdd and installed SBS 2008. There were no indications of any problems at all until it completed. A windows popped up and told me that the installation was finished and that there were a few non-critical installation issues. I clicked to look at the installation issues and there were 4 separate items 1. Exchange server 2007 cannot be installed. 2. Critical and security updates cannot be installed. 3. Incoming and outgoing e-mail for Windows Sharepoint ...

winmail.dat issues
Hi All We are using exchange 2003 sp2 along with outlook 2003 and for testing thunderbird. When sending out pdf files the user just gets a winmail.dat file instead of the pdf file. I followed ms kb 290809 to reslove this but it's made difference. Can anyone shed a light on this? Teach the sender how to use HTML instead of Rich Text. -- Ed Crowley MVP "There are seldom good technological solutions to behavioral problems." .. "Glenn" <glenn@> wrote in message news:OQmDeFXeKHA.4952@TK2MSFTNGP06.phx.gbl... > Hi All > > We are u...

Filters / Cut and Paste issue
This has been a MAJOR headache for me. Well my work around to date has been to use Open office or find some one who is still using Office 2002. Problem is large reports for a system that loves merged cells :-( or double rows etc. Thus: after some re formatting I have this... A B C D 1: Supplier Address Phone ZIP 2: xxx 165 ABC Rd 1234567 09876 3: "BLANK" Miami 04024567 "Blank" This goes on for some 36K rows. I usually apply a filter to A and select "Blanks" the cut and past to anothe...

Tab Control HTML Help issue
I've got a FormView that uses a CTabCtrl derived class to display some dialogs. Whenever I hit the F1 key on the top window it works fine. If I go to the 2nd or further tab, I get the "HtmlHelp: >pszHelpFile = 'c:\wspace\Projects\MDAF\Code\MDAF\MDAE\Debug\MDAE.CHM', >dwData: $2006d, fuCommand: 15." Error. Anywhere else in the application, it works fine. Once I click on the 2nd tab or further once, I can't do it agian. If I click on the actual tab twice and set focus to the tab, I am able to get help to pop up. I set a break point in the OnHelpInfo ove...

Security issue #2
I have been working with Great Plains Financials for the last two weeks. The software is still new (five months old) for the company. When I login to User ID: ‘sa’ I was told there is no password. Of course I get an error message “Blank passwords are a security threat. You should enter a password for the ‘sa’ user in Microsoft SQL Server.” I have tried to find the appropriate window/field to assign a password within Great Plains. When I bring up a user or password maintenance window, the ‘Change Password’ field is greyed out.If I need to set up the password in SQL, I could use some p...

Distribution Lists issue
Some Exchange users not receiving emails sent to the ALL_USERS distribution list. Particularly one site (Site C) is complaining this issue a lot. The ALL_USERS distribution list is the highest level and contains multiple levels of distribution lists within it. Each site has an OU and its own distribution list. Site C's distribution list is a member of the ALL_USERS. Another sub question, can a Universal DL be part of another Universal DL.? I am looking for some clues to figure out this issue. Any help will be highly appreciated. Use Message Tracking in Exchange System Manager - ...

Office2002 issue on Win ME
I've had office installed for awhile but now when I try to open one of the programs I get a message that says ... Program (Excel, word) has not been installed for the current user. please run setup to install the application. Only one user has ever been on this computer so I don't why this would come up. What can I do to fix this? Thanks. >-----Original Message----- >I've had office installed for awhile but now when I try to >open one of the programs I get a message that says ... >Program (Excel, word) has not been installed for the >current user. ple...

Declare Function issue with Vista
I distribute a standard DLL with my Excel Add-In, install it to <windir>\System32, and reference it from the Add-In with Declare Function. That works fine with Windows XP, but on Vista, if the user doesn't right-click the setup file and choose Run As Administrator, the DLL doesn't get copied. I could copy it to the Add-In's folder instead, and then there would be no problem copying the DLL to that folder, but since the user can customize the install folder during setup, I can't hardcode the folder in the Declare Function statement. I could add the user's ...

RUS issue
We have a three node Exchange 2003 Server running on Windows 2003. These were installed into a Windows 2000 Domain and all has been working fine for several months. Last Monday our Server Admin started the AD 2000 -> 2003 upgrade process and upgraded the first DC to 2003 that holds the FSMO roles required for the upgrade. The upgrade seems to have been successfull, however, now any new accounts created with Exchange attributes are not being populated with email addresses. I followed troubleshooting for the RUS service which seems to be running (8011, 8012 Events) but no 3006 events f...

Outlook Issues -- HELP!!
I recently performed an update in Windows and ever since have problems now with Outlook (ver, whatever comes with XP). Often times when I open Outlook the program will display the following message "The data file "Personal Folders" was not closed properly. The file is being checked for problems." There should be no reason for this, since I always use File, Exit, or else the X at top to close. In addition, it often freezes up for no reason; and sometimes it doesn't automatically send emails through to me, until I hit the Send/Receive button, although it is set ...

Issue with Report Totals
I have written a report that generates an individual's weekly collection contributions for tax purposes. On a handful of these individual's reports (those that are two pages in length), their contribution total is correct on Page One, but then is doubled on Page Two. Is there any help that can be provided in making sure these totals match correctly? Thanks michael_quackenbush@yahoo.com wrote: >I have written a report that generates an individual's weekly >collection contributions for tax purposes. On a handful of these >individual's reports (those that are two pa...

GP 10 and SQL Server 2005 licensing issues
We are developing an Add-On product over GP 10.0 using VSToolsSDK and eConnect10.0. For example: GP user= Abhishek Domain user = domain1\ajain There are three connections being made from GP system when our add-on is loaded: When a user logs into GP. GP creates one connection (this is made in context of a GP user Abhishek) Our Add-On creates a connection to GP using windows authentication say domain1\ajain (We are using win authentication because there is no way we can intercept password for GP user Abhishek) a connection made by eConnect using credentials of windows user domain1\ajain P...

Exmerge issue
Hello, I'm attempting to migrate a group of mailboxes into exchange 2003 using ExMerge. All of the mailboxes exported successfully from the old server into PST files, However when I go to import them, I get error messages for only a handfull of around 50 mailboxes. All of the mailboxes having problems report the following in ExMerge Logs: Failed to find the junk mail folder entry ID. The 0x36D8 attribute on the root folder is not properly set. 0x8004010f (RULE_ERROR_GET_PROP, rules.cpp, Line 629) After that message appears in the log, I get: Error copying messages from folder &#...

VBA Copy Paste Issue
I have a workbook that is used by multiple users and the copy paste lines of the code do not work on the newer computers. It gets hung up when I code Range("A1:A5").copy Range("A1").pasteSpecial Xlvalues. I do not understand why this does not work on all computers. It errors out and tells me that it can not paste because the range is nto the same. So then I have to speciff Range("A1:A5") to paste.....this does not make sense to me. Thanks, Jay ...

rich text and attachment issues in Outlook 2003
basically I have this eu who call with this issue: she uses richt text all the time to compose her emails, and when sh insert attachments, the attachments go to the subject field. Now, recently she has been upgraded to MSOffice2003SP2, and now, th attachments she inserts goes to the body of the email, instead of th subject, as in the previous version she was using, and now, she doesn' like the "new feature" of Outlook 2003. is there a way to change that or even a link to microsoft.com were can show her that it is a default feature. thks in advance -- feigenlui --------------...

Copy & Paste issues with "Quotes"
Hello All - I'm having an issue when I copy data from my POS software and then paste it into Excel. I believe the issue revolves around the use of " in certain fields. For example, one of the lines that I'm having problems with looks like this when I copy it to Notepad: "AVN12223" "Pipe Extension - 3"" 336.40" "Accessory" "9" "Each" When I copy the same data on the clipboard to Excel it comes out like this AVN12223 Pipe Extension - 3"336.40Accessory 9 Each As yo...

owa ssl issues
We have a simple domain: 2 servers, 1 2003 DC, the other 2003 DC running exchange 2003. Recently we installed an SSL certificate (according to Microsofts's instructions) for Outlook Web Access. We also have a redirect script so that when user's type http://ourserver it redirects to https://ourserver/exchange. Since creating this some of our users get the warning box in Internet Explorer stateing that "the web site contains secure and nonsecure items" etc. If they choose no to not allow nonsecure items they get a "page cannot be found" error page. If they choose yes ...

.mny password issue (Help!)
I copied my MS Money file onto a USB jump drive from my desktop PC to bring it over to my laptop. When I try to open the file on my laptop, I get a prompt to enter password. I did not (knowingly anyway) set a password to protect this file. Now I'm on the road, in need of accessing this file being asked for a password and, without having set one, I seem to be out of luck. Has anyone heard of a password being set by itself and/or do you have any suggestions for any workarounds? Thanks for your help You must have the same version of Money on both PCs. If your desktop is M2004 and your ...

DST Patch Cause OWA ISSUE
We have Exchange 2000 and Exchange 2003 backend servers and Exchange 2003 Front end server. After install DST patch for Exchange 2000 (kb870540 and KB928255) and Exchange 2003 (KB926666), could not access mailbox on Exchange 2000 backend server using OWA. The issue is, we can view the message but when try to create new message from OWA, or reply a message, the "Messsage" section, bellow "Attachment", is greyed out. The is no issue accessing mailbox homed on EX 2003 backend server. I am waiting to talk with MS tech support now. If you have any suggestion or in similar situat...