Emails containing hyperlinks not working from Preview Pane

If I double-click an email contain a hyperlink from my Inbox and click a 
hyperlink, the web page is properly displayed.

However, when I click on the same hyperlink from the Preview Pane the 
hyperlink does not connect me to the web page.

Any ideas?


0
Michael
5/30/2010 7:47:31 PM
outlookexpress.general 525 articles. 0 followers. Follow

2 Replies
1076 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 16

See if the problem persists in a new named identity. If that does not 
help, continue with this.

Hyperlinks do not work in Outlook Express or in Word (Revised 29 Apr-09)
http://support.microsoft.com/kb/823301

Hyperlinks do not work in Outlook Express after you upgrade to IE7 [and/or 
IE8] (Revised 29 Apr-09)
http://support.microsoft.com/kb/929867

If still no joy:

Courtesy of MVP Frank Saunders. [RIP]

If nothing happens when you click a link:
Open Windows Explorer, or the Control Panel.
Go to Tools | Folder Options | File Types.
Scroll down to [NONE] URL:HyperText Transfer Protocol (NOT URL:Internet 
Shortcut) and select it.
Click Edit or Advanced, depending on your Windows version.
Select 'open'.
Click Edit.

"Application used to perform this action" should read:

"C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\iexplore.exe" -nohome (Check the path 
to
iexplore.exe to make sure that is correct and use the double quotes.)

DDE should be checked and in the boxes below it you should have:

#1:
"%1",,-1,0,,,,
#2
IExplore
#3 (blank)

#4
WWW_OpenURL

URL:HyperText Transfer Protocol with Privacy should be the same.

If all the above is correct, uncheck: Use DDE.
-- 
           Bruce Hagen
         MS-MVP  [Mail]
      Imperial Beach, CA


"Michael T" <no_spam_1974@cox.net> wrote in message 
news:nhzMn.22812$TL5.11530@newsfe24.iad...
> If I double-click an email contain a hyperlink from my Inbox and click a 
> hyperlink, the web page is properly displayed.
>
> However, when I click on the same hyperlink from the Preview Pane the 
> hyperlink does not connect me to the web page.
>
> Any ideas?
>
> 

0
Bruce
5/30/2010 7:58:49 PM
The problem I reported launching IE8 using a hyperlink in the body of email 
displayed in the OE Preview Pane seems to have subsided ... or even gone 
away. It was very intermittent yesterday. Now today I cannot get it to fail 
after repeated attempts.

While I have not been able to find a solution, I have been able to identify 
the problem a little better.

FYI, many hyperlinks in the body of my emails do launch IE8 correctly on my 
laptop running WinXP Home SP3.

Although there are others that seem to fail somewhat intermittently.

For example, sometimes the link below works and sometimes it fails.
http://www.mediabistro.com/tvnewser/cnn/the_future_for_larry_king_and_cnn_162943.asp#comment-52452376

When it fails I can see in the "Processes" tab of Task Manager that 
iexplore.exe was launched. But an IE window does not appear. I added a new 
OE Identity and could not reproduce the problem there.

Back to the Main Identity (with 100+ folders). I've gone into OE and run 
"Compact All Folders". I have also run  "Disk Cleanup" and "Microsoft Fix 
It" from the link Bruce Hagen suggested ( 
http://support.microsoft.com/kb/823301 ).

As I stated earlier, so far so good today ... no hyperlink failures.


0
Michael
6/2/2010 4:53:43 PM
Reply:

Similar Artilces:

Formatting Text in a Forwarded Email Message
Odd problem in Outlook on one of our pc's. We are using Outlook 2002 SP3. When attempting to forward a message, I sometimes change a few of the words in the body of the message. I place the cursor within the word I wish to change. As soon as I type one letter, any letter, the letter shows up two font sizes bigger (from 12 to 14), and with a space on each side of the inserted letter. What seems to make this more puzzling is that when I attempt the same task on our other pc, everything functions as it should; no change in font size and no extra spaces. Any help in eli...

Outlook and message rules- can't get one to work?
I have set up message rules to divert mail from my inbox to various sub folders or new folders. I use these:- Check messages when they arrive\ from people or distribution list \ with specific words in the senders address \ with specific words in the subject or body Now the problem is that some of the messages are recieved from people in my address book and when they send a message sometimes their name and address is in the 'from' and other times it is just their name and so the ones with just their name do not get moved across to the folder I want. I have added their name or...

Deleting Actual Work Deletes Protected Actuals
I am running Project Server 2007 with SP2 and Feb 2010 CU. I am using the Task Setting Restrict Updates to PWA. However, when I delete all the Actual Work for a resource in Project Pro, clicking Sync to Protected Actuals does nothing. In addition, all the hours entered via My Tasks of PWA are gone. Has anyone else experienced this bug? Hi Andrew, Is your Project Professional client also running SP2 + CU? I have seen what you mentioned but it was a bug that affected SP1 and I'm pretty sure it was fixed before SP2... Specifically the bug I recall was that it was possibl...

frozen emails in queues under smtp local
Our exchange server 2000 was working fine till to wensday afternoon.Then it started working slow.Then I got lots of emails (incoming and outgoing) frozen in queues. I checked the server with Virus Killer and spyware I couldn't locate anyone. Then I tried to start and stop smtp service. so some of emails got delivered (a few)and some didn't ( lots of them ). I even deleted all emails from queues the restared Server. But no result, again I got lots of new emails frozen (marked frozen). I tried unfreeze command but it didn't helped. any idea or help would be appreciated. Hi ...

CRM Email router prob
Hi, Have installed MS CRM 1.2 on SBS 2003 Premium. Client is using OWA so have followed instructions to install router to a seperate web site. However, incoming emails (as in replies to CRM emails) are still generating errors in the event viewer as follows: A platform error message was encountered. Subject: 'RE: Test 9 - post reinstall CRM:{4359A166-A341-4407-9E6B-AF7FB608AEEF}:MRC' Platform Error Code: 80070057 Platform Error Description: 'The parameter is incorrect. ' Literal SOAP Fault: '<e...

Sending daily emails automatically
I am trying to send a daily email message automatically. For example a safety message that will not change but needs to be sent everyday. Rather than spend time each day cutting and pasting the message and sending, can it be set up to send this message automatically? Is this possible to do? Take a look at http://www.outlookcode.com/d/forms/skedrpt.htm -- <>>< ><<> ><<> <>>< ><<> <>>< <>><<> Graham Mayor - Word MVP My web site www.gmayor.com Word MVP web site http://word.mvps.org <>>< &g...

Auto-Calculation Not Working
I have a workbook in Excel 2003 that I update frequently. Occasionally, the workbook will not update formula results after a variable or data has been changed. Auto-calc is selected on each sheet. Pressing F9 does not do anything. I have to press F2 on each cell and then press <enter> to get the cells to update individually (quite a chore). I have not observed any common issues when this occurs. Does anyone know a fix for this? Try pressing CTRL+ALT+F9. If that doesn't work, you can always use search and replace to search for an equal sign and replace it with an equaL sig...

"tracing" email
One of my users is receiving "anonymous" email from someone at my firm. They were first using a hotmail account and now have switched to another account. What do I need to find out who is sending this mail, or at least figure out where it is coming from? ANY information will be greatly appreciated! Thanks! Doreen "Doreen" <doreo715@hotmail.com> wrote: > >One of my users is receiving "anonymous" email from someone at my firm. >They were first using a hotmail account and now have switched to another >account. > >What do I need to fin...

Outlook 2002 was working fine but now will not reply, get relay er
Outlook 2002 was working fine. Switched to DSL and now we can not reply to some addresses. Using MSN Premium for an ISP. Any help would be appreciated. Qwest techs will not support Outlook. ...

POP3 Emails and Exchange Server
Hey all: I have a virtual POP3 Server running on my exchange server 2000. My company just purchased a bunch of Treo 600 and want to set them up to receive corporate emails. What I would like to do is use the POP3 Account instead of purchasing a package that would work directly with Exhange Server. My question is how do I find out what my pop3 account name is. I tried using pop3.mydomainname.com, and mail.mydomainname.com, but that didn;t work. Can anyone provide me with the steps to locate the name of my pop3 account. Thanks ...

Wnat to change email address of Public Folder email address with Exchange 2003! Get error
The HTTP service used by Public Folder is not avialable, possible are that the Public stores are not mounted and the Information Store service i snot running. Id no: c1030af Exchange System Manager Used as part of SBS 2K3 Publick folders and information services are started and working properly! Questions? 1) How to fix Public stores are not mounted? How? 2) Fixed with Exchange SP1 "Walt Smith" <walts@yahoo.com> wrote in message news:z0Nqe.59554$887.53617@tornado.socal.rr.com... > The HTTP service used by Public Folder is not avialable, possible ...

UCE content filter not working
We are running Exchange 2003 with SP2 and I'm trying to get the uce content filter to work. Below is the xml file which I do save as unicode. I can't get the Inside Elderhealth part to work. I restarted the SMPT server in Exchange System Center and the SMTP service from Services. <?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?> <CustomWeightEntries xmlns="http//schemas.microsoft.com/2005/CustomWeight"> <CustomWeightEntry Type="Both" Change="9" Text="viagra"/> <CustomWeightEntry Type="Both" Change=...

Access 2007 date function not working
I had a database in Access 2003 that I imported into 2007 and all works well except the date function in Reports. I have tried to go into reports and repair by adding a date field, but when I try to open the report and error box comes up asks for update parameter value for the date. The currrent date will not display in my reports, just (#name?) is in the date field. You would think trying to put the current date in a report would be easy. -- Thanks, Mark Use this --- =Date() -- KARL DEWEY Build a little - Test a little "Mark K" wrote: > I had a database in Access ...

Outlook 20003 stopped working
Hi, As of 3 days ago, my outlook suddenly stopped working. Nothing had changed on my computer during these days. This probolems happens on 2 computers I have here, bit have the same setup and same hardware. 1. My laptop still works, I can login to all my accounts and get emails into outlook and outlook express, I can also login to msn messenger. So therefrore this is not an ISP issue. 2. I dont have a bad header or big attachement on any of the emails I am trying to download right now. I have just send some basic plain text messeges test messages. with outlook its starts to downl...

Outlook Junk Filter is filtering good emails sometime
I have a co worker that sends me emails all the time, some time the junk email filters it, and sometimes it does not. I would like it to never filter emails from his address. Using outlook 2003 with exchange 2003 Frank. Can you add them to the Safe Senders list? "WizardOnTheRun" <frank.perryman@dadeservice.com> wrote in message news:1186663659.958194.221190@b79g2000hse.googlegroups.com... >I have a co worker that sends me emails all the time, some time the > junk email filters it, and sometimes it does not. I would like it to > never filter emails from his addre...

Send page as (the body of the) email..., How?
In IE 6 > open a page *on the web*> File > Send > Send page as email...> the result is a message with the page as the body. But when I open a *local* HTML file, one on this computer, and try to send as email, the result is a plain text email with the HTML page as an attachment. Why is there a difference? And how do I "Send page as email" with the page as the body of the message when the page is stored locally? IE6 and Outlook 2003 -- ********************* * Nehmo Sergheyev * ********************* > In IE 6 > open a page *on the web*> F...

If I delete a profile will the email still be available?
Hello All I have SBS 2K3, outlook 2003, mail is saved in personal folders. I am getting MS exchange is in recovery mode messages when I log in with outlook 2K3. i say a post that said to delete the profile, and make a new one to aleviate this error, my questions is will the email be o.k? Thaks for any info MMJII MMJII <MMJII@microsoft.com> wrote: > I have SBS 2K3, outlook 2003, mail is saved in personal folders. I am > getting MS exchange is in recovery mode messages when I log in with > outlook 2K3. i say a post that said to delete the profile, and make a > new one to a...

how do i configure outlook to use my aol email account
jonbon wrote: <nothing> PLEASE write your question in the body of the post and NOT just the subject Have a look here: http://dts-l.org/goodpost.htm the answer: http://www.slipstick.com/addins/services/online.htm which Google would have told you with 6.5 million hits in 0.43 secs. http://www.slipstick.com/addins/services/online.htm#aol -- Diane Poremsky [MVP - Outlook] Author, Teach Yourself Outlook 2003 in 24 Hours Coauthor, OneNote 2003 for Windows (Visual QuickStart Guide) Need Help with Common Tasks? http://www.outlook-tips.net/beginner/ Outlook Tips: http://www.outlook-t...

Contacts with multiple email addresses #2
Need Help When I right-click a contact and click create new message, all of the contacts three email addresses autimatically appear in the "to" line. How do I prevent this from happening. In other words, how do I make one the three addresses for that contact a default address so that only that one appears when I try to send an email. Thanks ...

Print Preview using CPreviewDC
Hi there, I have a problem trying to implement a print preview function. Yet the printing itself is no problem. I have this chart control with a method m_graph.PrintGraph(CDC *pDC) which outputs the data to the CDC object. Now I want to do Print Preview similarly using the CPreviewDC class mentioned in the MSDN Documentation instead of the CDC class. How do I setup the CPreviewDC object without a print dialog? And after I have printed the content into the CDC class how do I display the print preview? ...

Disapearing emails
Outgoing emails are sent and a copy is placed in SentItems box, however they do not reach SMTP server. Outlook behaves as though it connected to the server and sent the email, however it never reaches the SMTP server and therefore is not delivered. Even an email addressed to myself never gets delivered. The SMTP server appears to be functioning correctly; I am able to send email via the web interface to my account. All the incoming email is retrieved correctly from the mail server. Any ideas? Is it possible that I have a trojan that redirects all outgoing emails to a different SMTP...

Creating EMAIL Message -- Font is blurry to recipient
Once I send an email that I create in publisher the text appears blurry to the recipeint. Any one have any ideas how I can eliminate this problem I am using Verdan 8pt font and i have converted it to a web publication. Hi JV (anonymous@discussions.microsoft.com), in the newsgroups you posted: || Once I send an email that I create in publisher the text appears || blurry to the recipeint. Any one have any ideas how I can eliminate || this problem? || || I am using Verdan 8pt font and i have converted it to a web || publication. Is it blurry only to this particular recipient? What does it loo...

Set Print Preview to always show color
It was easy enough to get Publisher 2003 to perform a print preview in black and white using Tools, Commercial Printing Tools. I want to set it back to print preview in color but it refuses to do so. I have jacked around with all of the radio buttons for Any Color, Single color, Process Colors, etc. but nothing seems to work. If anyone can help me out, please do so. -- Thanks Wes Newman How about the printer settings? Are they set to color? The Generic Color Postscript for Commercial Printing has a color choice in the preferences. Paper/Quality tab. Have you checked the printer pre...

Attaching email in queue to custom entity
Hi all, I am trying to do the above in code. I am able to create a new entity, and change the regardingobjectid on the email to the entity name. When I go into the interface and find the email, everything looks OK, however, when I go into the custom entity, I cannot see the activity either in the history, or in the activity list. Does anyone know how to achieve what I am trying to do? Thanks Saira The entity activity lists seem to be tied to the contents of the ActivityPartyBase table. You will need the Regarding object to be defined as a party and the owner as a second party (2 recor...

email address changing
We are experiencing a problem where users email address are changing by themselves. The users have an alias that we setup during user creation that is different from the username. Out of the blue they are having email addresses that show up that are their username@domain.com and it is set as the primary address. Any ideas? thanks The Recipient Policy is the obvious candidate. Take a look and post back to the list if that is not the source of the problem. Nue "Taylor" <user@home.com> wrote in message news:%23grbhzvFGHA.3100@tk2msftngp13.phx.gbl... > We are experien...