Exchange 2003 SMTP QUIT - HELP Please

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
PROBLEM:

Problem is that OUR SERVER is sending QUIT-,  instead of sending MAIL FROM:

MY Server open a SMTP connection
REMOTE Server says 220 ..
MY Server says EHLO to REMOTE Server
REMOTE Server says 250 ...
MY Server then say QUIT ! (instead of MAIL FROM ....)


We have::Exchange 2003 , cu SP1, pe Windows 2003..
Exchange has also IMF (spam filter from Microsoft) and Symantec
Mail Security for Exchange 4.5.

all PTR is installed and working OK.

The SMTP Server is workin OK a while, then it start opening a lot of
connections (7-10 /sec) to some hosts, it says EHLO , receive the 250
answer, then my SMTP is answering with QUIT instead of  MAIL FROM:<>

.... And that continously, untill I restart the SMTP service...

The NCSA logs reach 500 Mb to  1 Giga /day !!!

I did not find any clue for this error !! Please try to help us.

Below there is a NCSA log file : (Our server is myhostname.ro):

213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:48 +0200]
"- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:48 +0200]
"EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
"- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
"QUIT - SMTP" 0 4
213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
"- -?221 Bye SMTP" 0 7

213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
"- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
"EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
"- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
"QUIT - SMTP" 0 4
213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
"- -?221 Bye SMTP" 0 7

Thank you !!

A.






0
alexandru (7)
9/10/2004 1:06:25 PM
exchange.admin 57650 articles. 2 followers. Follow

8 Replies
476 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 25

Our Exchange 2003 server regulary does the same thing, but not so frequently
as you describe. Sometimes it happens about 10 times an hour. We forward all
mail to a Sendmail mail relay. Sendmail logs the error:

Sep 10 00:25:54 sundmz001.vmma.be sendmail[10355]: [ID 801593 mail.warning]
i89MJtjb010355: collect: premature EOM: unexpected close
Sep 10 00:25:54 sundmz001.vmma.be sendmail[10355]: [ID 801593 mail.notice]
i89MJtjb010355: collect: unexpected close on connection from EXCHANGE2A,
sender=<>


Geert


"Alexandru B" <alexandru@nospam.ro> schreef in bericht
news:%23iGV0bzlEHA.2680@TK2MSFTNGP15.phx.gbl...
> = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
> PROBLEM:
>
> Problem is that OUR SERVER is sending QUIT-,  instead of sending MAIL
FROM:
>
> MY Server open a SMTP connection
> REMOTE Server says 220 ..
> MY Server says EHLO to REMOTE Server
> REMOTE Server says 250 ...
> MY Server then say QUIT ! (instead of MAIL FROM ....)
>
>
> We have::Exchange 2003 , cu SP1, pe Windows 2003..
> Exchange has also IMF (spam filter from Microsoft) and Symantec
> Mail Security for Exchange 4.5.
>
> all PTR is installed and working OK.
>
> The SMTP Server is workin OK a while, then it start opening a lot of
> connections (7-10 /sec) to some hosts, it says EHLO , receive the 250
> answer, then my SMTP is answering with QUIT instead of  MAIL FROM:<>
>
> ... And that continously, untill I restart the SMTP service...
>
> The NCSA logs reach 500 Mb to  1 Giga /day !!!
>
> I did not find any clue for this error !! Please try to help us.
>
> Below there is a NCSA log file : (Our server is myhostname.ro):
>
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:48 +0200]
> "- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:48 +0200]
> "EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "QUIT - SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?221 Bye SMTP" 0 7
>
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "QUIT - SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?221 Bye SMTP" 0 7
>
> Thank you !!
>
> A.
>
>
>
>
>
>


0
vcg (1)
9/10/2004 1:56:34 PM
"Alexandru B" <alexandru@nospam.ro> wrote:

>PROBLEM:
>
>Problem is that OUR SERVER is sending QUIT-,  instead of sending MAIL FROM:

You may need to sniff the connection for this. Are you sure that the
connection isn't being closed by (maybe) your firewall?

-- 
Rich Matheisen
MCSE+I, Exchange MVP
MS Exchange FAQ at http://www.swinc.com/resource/exch_faq.htm
0
richnews (7315)
9/11/2004 8:27:37 PM
Absolutely NOT, with firewall OFF is the same thing.
AND Firewall cannot send QUIT to remote SMTP Servers ..

Still waiting..

"Rich Matheisen [MVP]" <richnews@rmcons.com.NOSPAM.COM> wrote in message 
news:5qn6k056hicudescqvnc7glu6vj61pvmi1@4ax.com...
> "Alexandru B" <alexandru@nospam.ro> wrote:
>
>>PROBLEM:
>>
>>Problem is that OUR SERVER is sending QUIT-,  instead of sending MAIL 
>>FROM:
>
> You may need to sniff the connection for this. Are you sure that the
> connection isn't being closed by (maybe) your firewall?
>
> -- 
> Rich Matheisen
> MCSE+I, Exchange MVP
> MS Exchange FAQ at http://www.swinc.com/resource/exch_faq.htm 


0
alexandru (7)
9/13/2004 11:57:07 AM
"Alexandru B" <alexandru@nospam.ro> wrote:

>Absolutely NOT, with firewall OFF is the same thing.
>AND Firewall cannot send QUIT to remote SMTP Servers ..

I didn't say that the firewall sends the QUIT. Exchange will send the
QUIT if the connection drops.

So, have you sniffed the connection to determine it the connection
drops before the QUIT is sent?

>Still waiting..

If you're impatient, call MS Support.

-- 
Rich Matheisen
MCSE+I, Exchange MVP
MS Exchange FAQ at http://www.swinc.com/resource/exch_faq.htm
0
richnews (7315)
9/16/2004 2:25:54 AM
Hello,

Usually this problem ocurres when the upstream SMTP doesn't support ESMTP. 
You can see that your server uses ehlo. IS strange that the remote server 
says OK (250). If you can send the SMTP logs from your Exchange server we 
can probably work it out. It can also ocurr when one of the parties tries to 
use TLS (encrypted) communcation.
-- 
Bogdan Constantinescu
MCSE, MCSA Messaging
GeCAD NET - IT Security Consultant
Tel./Fax. 021-321.78.03
Hotline 021-321.78.59
www.gecadnet.ro
www.trendmicro.ro



"Alexandru B" <alexandru@nospam.ro> wrote in message 
news:%23iGV0bzlEHA.2680@TK2MSFTNGP15.phx.gbl...
>= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
> PROBLEM:
>
> Problem is that OUR SERVER is sending QUIT-,  instead of sending MAIL 
> FROM:
>
> MY Server open a SMTP connection
> REMOTE Server says 220 ..
> MY Server says EHLO to REMOTE Server
> REMOTE Server says 250 ...
> MY Server then say QUIT ! (instead of MAIL FROM ....)
>
>
> We have::Exchange 2003 , cu SP1, pe Windows 2003..
> Exchange has also IMF (spam filter from Microsoft) and Symantec
> Mail Security for Exchange 4.5.
>
> all PTR is installed and working OK.
>
> The SMTP Server is workin OK a while, then it start opening a lot of
> connections (7-10 /sec) to some hosts, it says EHLO , receive the 250
> answer, then my SMTP is answering with QUIT instead of  MAIL FROM:<>
>
> ... And that continously, untill I restart the SMTP service...
>
> The NCSA logs reach 500 Mb to  1 Giga /day !!!
>
> I did not find any clue for this error !! Please try to help us.
>
> Below there is a NCSA log file : (Our server is myhostname.ro):
>
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:48 +0200]
> "- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:48 +0200]
> "EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "QUIT - SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?221 Bye SMTP" 0 7
>
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "QUIT - SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?221 Bye SMTP" 0 7
>
> Thank you !!
>
> A.
>
>
>
>
>
> 


0
9/16/2004 7:53:59 AM
I am having this exact same issue BUT I have narrowed down when it happens.

If someone from outside the company sends mail to a distribution list with a 
AD "Contact" who's address is on a remote domain running Xmail, PostFix (and 
maybe more, these two have reliably gotten dropped) this will occur every 
time.

I have put a sniffer on my connection and sure enough Exchange is sending 
the QUIT.

Very odd indeed.

Chris 

"Bogdan Constantinescu" wrote:

> Hello,
> 
> Usually this problem ocurres when the upstream SMTP doesn't support ESMTP. 
> You can see that your server uses ehlo. IS strange that the remote server 
> says OK (250). If you can send the SMTP logs from your Exchange server we 
> can probably work it out. It can also ocurr when one of the parties tries to 
> use TLS (encrypted) communcation.
> -- 
> Bogdan Constantinescu
> MCSE, MCSA Messaging
> GeCAD NET - IT Security Consultant
> Tel./Fax. 021-321.78.03
> Hotline 021-321.78.59
> www.gecadnet.ro
> www.trendmicro.ro
> 
> 
> 
> "Alexandru B" <alexandru@nospam.ro> wrote in message 
> news:%23iGV0bzlEHA.2680@TK2MSFTNGP15.phx.gbl...
> >= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
> > PROBLEM:
> >
> > Problem is that OUR SERVER is sending QUIT-,  instead of sending MAIL 
> > FROM:
> >
> > MY Server open a SMTP connection
> > REMOTE Server says 220 ..
> > MY Server says EHLO to REMOTE Server
> > REMOTE Server says 250 ...
> > MY Server then say QUIT ! (instead of MAIL FROM ....)
> >
> >
> > We have::Exchange 2003 , cu SP1, pe Windows 2003..
> > Exchange has also IMF (spam filter from Microsoft) and Symantec
> > Mail Security for Exchange 4.5.
> >
> > all PTR is installed and working OK.
> >
> > The SMTP Server is workin OK a while, then it start opening a lot of
> > connections (7-10 /sec) to some hosts, it says EHLO , receive the 250
> > answer, then my SMTP is answering with QUIT instead of  MAIL FROM:<>
> >
> > ... And that continously, untill I restart the SMTP service...
> >
> > The NCSA logs reach 500 Mb to  1 Giga /day !!!
> >
> > I did not find any clue for this error !! Please try to help us.
> >
> > Below there is a NCSA log file : (Our server is myhostname.ro):
> >
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:48 +0200]
> > "- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:48 +0200]
> > "EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> > "- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> > "QUIT - SMTP" 0 4
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> > "- -?221 Bye SMTP" 0 7
> >
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> > "- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> > "EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> > "- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> > "QUIT - SMTP" 0 4
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> > "- -?221 Bye SMTP" 0 7
> >
> > Thank you !!
> >
> > A.
> >
> >
> >
> >
> >
> > 
> 
> 
> 
0
CDSuperG (1)
11/19/2004 6:29:11 AM
Hi,

I'm experiencing exactly the same behavior with our exchange server 2003. I 
narrowed down the problem to only meeting requests to external addresses:

I can send an email to an external address w/o any problem, but as soon as 
I'm trying to send a meeting requests, the message won't make it.

I sniffed the connection: The connection isn't dropped before the QUIT is 
send by the Exchange Server.

Any ideas?

Andreas

"Alexandru B" wrote:

> = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
> PROBLEM:
> 
> Problem is that OUR SERVER is sending QUIT-,  instead of sending MAIL FROM:
> 
> MY Server open a SMTP connection
> REMOTE Server says 220 ..
> MY Server says EHLO to REMOTE Server
> REMOTE Server says 250 ...
> MY Server then say QUIT ! (instead of MAIL FROM ....)
> 
> 
> We have::Exchange 2003 , cu SP1, pe Windows 2003..
> Exchange has also IMF (spam filter from Microsoft) and Symantec
> Mail Security for Exchange 4.5.
> 
> all PTR is installed and working OK.
> 
> The SMTP Server is workin OK a while, then it start opening a lot of
> connections (7-10 /sec) to some hosts, it says EHLO , receive the 250
> answer, then my SMTP is answering with QUIT instead of  MAIL FROM:<>
> 
> .... And that continously, untill I restart the SMTP service...
> 
> The NCSA logs reach 500 Mb to  1 Giga /day !!!
> 
> I did not find any clue for this error !! Please try to help us.
> 
> Below there is a NCSA log file : (Our server is myhostname.ro):
> 
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:48 +0200]
> "- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:48 +0200]
> "EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "QUIT - SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?221 Bye SMTP" 0 7
> 
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "QUIT - SMTP" 0 4
> 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> "- -?221 Bye SMTP" 0 7
> 
> Thank you !!
> 
> A.
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
0
12/9/2004 2:41:03 PM
Just guessing I think Exchange is checking the version of the remote server
and is it notice the server is not another exchange then it decides it can't
send meeting requests.
"Andreas Staubi" <AndreasStaubi@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:1CD6AC2E-E741-4A03-87CB-BAD18EFEE2B0@microsoft.com...
> Hi,
>
> I'm experiencing exactly the same behavior with our exchange server 2003.
I
> narrowed down the problem to only meeting requests to external addresses:
>
> I can send an email to an external address w/o any problem, but as soon as
> I'm trying to send a meeting requests, the message won't make it.
>
> I sniffed the connection: The connection isn't dropped before the QUIT is
> send by the Exchange Server.
>
> Any ideas?
>
> Andreas
>
> "Alexandru B" wrote:
>
> > = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
> > PROBLEM:
> >
> > Problem is that OUR SERVER is sending QUIT-,  instead of sending MAIL
FROM:
> >
> > MY Server open a SMTP connection
> > REMOTE Server says 220 ..
> > MY Server says EHLO to REMOTE Server
> > REMOTE Server says 250 ...
> > MY Server then say QUIT ! (instead of MAIL FROM ....)
> >
> >
> > We have::Exchange 2003 , cu SP1, pe Windows 2003..
> > Exchange has also IMF (spam filter from Microsoft) and Symantec
> > Mail Security for Exchange 4.5.
> >
> > all PTR is installed and working OK.
> >
> > The SMTP Server is workin OK a while, then it start opening a lot of
> > connections (7-10 /sec) to some hosts, it says EHLO , receive the 250
> > answer, then my SMTP is answering with QUIT instead of  MAIL FROM:<>
> >
> > .... And that continously, untill I restart the SMTP service...
> >
> > The NCSA logs reach 500 Mb to  1 Giga /day !!!
> >
> > I did not find any clue for this error !! Please try to help us.
> >
> > Below there is a NCSA log file : (Our server is myhostname.ro):
> >
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:48
+0200]
> > "- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:48 +0200]
> > "EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49
+0200]
> > "- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> > "QUIT - SMTP" 0 4
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49
+0200]
> > "- -?221 Bye SMTP" 0 7
> >
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49
+0200]
> > "- -?220 mail.focusadv.ro ESMTP Postfix SMTP" 0 34
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> > "EHLO -?myhostname.ro SMTP" 0 4
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49
+0200]
> > "- -?250-mail.focusadv.ro SMTP" 0 20
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionCommand [02/Sep/2004:10:22:49 +0200]
> > "QUIT - SMTP" 0 4
> > 213.154.146.178 - OutboundConnectionResponse [02/Sep/2004:10:22:49
+0200]
> > "- -?221 Bye SMTP" 0 7
> >
> > Thank you !!
> >
> > A.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >


0
rael1 (2)
12/9/2004 2:57:48 PM
Reply:

Similar Artilces:

Tr again: Modifying Calendar's "reading" view in 2003
In Outlook 2003, Calendar allows me to show the event's content in a "Reading" pane at the right or bottom of the calendar. But the layout of the Reading pane wastes a lot of space. Can its layout or content be modified? No, the content can't be modified. -- Diane Poremsky [MVP - Outlook] Author, Teach Yourself Outlook 2003 in 24 Hours Coauthor, OneNote 2003 for Windows (Visual QuickStart Guide) Author, Google and Other Search Engines (Visual QuickStart Guide) Outlook Tips: http://www.outlook-tips.net/ Outlook & Exchange Solutions Center: http://www.slipstick.com...

Printing Newsletter in Publisher 2003
I have Publisher 2003 on an XP OS and trying to print a newsletter with 2 pages per tabloid size paper. I was able to do this OK with Publisher 2000. It seems that the 2003 version does not have a "Book fold" option for the layout. The Print Preview looks OK and shows page 6 and 1 for the layout. For layout I choose "Booklet". What I get is page 6 and 1 on 1/2 of the 11x17 paper. Help! Gary Gary are you printing to a laser printer??? If you are, you are running out of printer memory. Have a look in the properties of the printer driver, and change the settings from Vector...

Excel 2003 extract repeating cells
I have successfully sorted my data to show repeating entries in relation to two specific columns. I can't seem to figure out how to select these repeating entries (without doing it manually, of course) and putting them either into their own column(s) or an entirely different spreadsheet altogether. The goal is to save time in managing THOUSANDS of documents in this manner so that my colleagues can easily pick up repeating entries and take according action. Doing it manually is very time-inefficient. Nit Wit, You don't really describe enough of your layout or what you actually mean...

Vista Access 2003 & Ole
I have a DB I've been using, updating for several years. I use a = different BMP on every record. Today I started to update it again. Last = update a few weeks ago on my XP. Today I went with 'insert object' 'create from file'. with XP I couldn't = use JPG's so I made bmp's. Today even a bmp is just an icon. How do I get the create from file to work again ? --=20 more pix @ http://members.toast.net/cbminfo/index.html ...

Front End Exchange 2003 OWA for a Back end 2000
Hey everybody, At the minute we're in the process of upgrading our 30 odd servers to Windows Server 2003. The Domain Controllers are still running Windows 2000. My question is : Can I install an Exchange 2003 OWA on a Windows Server 2003 to connect to an Exchange 2000 Server in a Windows 2000 Domain (Native Mode) Do I have to upgrade the whole domain first ? What about notions of Front End / Back End ? We would like to do this to benefit from the new OWA (As it's sooooo cool :)) Thanks for your replies, Mike You can use an E2K3 FE to connecto to an E2K BE, but you only get OW...

office 2003 w/ windows 7 requires reacceptance ot T&C's each time
office 2003 w/ windows 7 requires reacceptance of T&C's each time i open work or excell or any office program. How do I get rid of this? Boot into Safe mode in Windows 7,open any Office app and then accept the terms -- Peter Please Reply to Newsgroup for the benefit of others Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged. "mouser830" <mouser830@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E7B7602D-F5D8-4559-98EF-A2CCC1E2D6FD@microsoft.com... > office 2003 w/ windows 7 requires reacceptance of T&C's each time i op...

Exchange 2003 on a Domain Controller.
Hi All, I have a WinNT/Ex5.5 to AD 2000/03 and Ex2k3 migration to do. The client is a small company with only about 15 users. The are a network solutions company that needs flexibility so SBS is out of the question. My initial thought was to have 2 Win2k domain controllers/file servers and one Win2k3 member server running Ex2k3. They only have 2 Win2k server licenses and 1 Win2k3 server license. The problem is that they want to be able to use RPC over HTTPs. I understand that requires a 2003 Global Catalogue server. So, my plan of the 2000 DCs doesn't work. My question is:...

Changing Interface OWA (exchange 2003)
Not sure if you all remember but back in the Exchange 5.5 days we use to be able to go onto a site and put in the username of the person mailbox you want to access, then a windows pop up would come up asking you for your credentials. I was wondering if that is still possible to do that in Exchange 2003? If so how can that be done? Configure Forms-Based Authentication (FBA). -- Ed Crowley MVP - Exchange "Protecting the world from PSTs and brick backups!" "John" <nospam@comcast.net> wrote in message news:evIllMndHHA.596@TK2MSFTNGP06.phx.gbl... > Not sure...

Installed Second Exchange 2007SP1
I have ABC domain with two Sites STL and GVL. I had my exchange server 2007SP1 installed in STL. Now GVL installed a Exchange 2007SP1 server. All looks good but I get the following error message from time to time in the EMC on my Server in STL. There is a Firewall between us should there be some ports open for them to communicate. Thanks for your help! -------------------------------------------------------- Microsoft Exchange Error -------------------------------------------------------- The following error(s) were reported while loading topology information: Get-ActiveSync...

Outlook 2003 attachments.
When an email comes in with say a word attachment, i go to open the attachment the only option i get is 'save to disk' or cancel. It gives a message saying that this file might contain a virus etc. etc. This happens with all attachments. How can i change it so there is a open button also. The pc is windows 2000 sp 4 with Office 2003. Regards ...

publisher 2003 #38
Have just updated from publisher 1998 to 2003 via proffesional office 2003 and have found the "save as" function is terribly slow (as apposed to 98 ) , opening "my computer" is also slow ??? can any one help with this issue ?? That could be a multitude of things. And I'd even guess that most are not Office related. -- JoAnn Paules MVP Publisher "zed" wrote: > Have just updated from publisher 1998 to 2003 via proffesional office 2003 > and have found the "save as" function is terribly slow (as apposed to 98 ) , > opening "my c...

Publisher 2003 & IE 8
I created a web site www.fera.org using Publisher 2003. Lately people using IE8 do not see the menues along the left side, or the bottom. People using Chrome are just fine. Is the a compatibility issue between IE 8 & Publisher 2003? There is a compatibility issue with IE8 and Publisher 2003 and 2007. Any design elements that are 'grouped' together, which includes the Publisher wizard built navbars, do not render when you view the web page in IE8 . The fix in general is to ungroup the elements. There is both a manual fix to these issues and a Service Patch that has been issue...

Default Exchange Receive Connector
Hi all, I just installed Exchange 2007. There were two receive connectors already setup during install, I have a question on the "Default Exchange Receive Connector." If I want public mail servers to be able to send mail to my exchange server, do I need to enable "Anonymous Users" on the "Permissions Group Tab" of that connector? Robert Exchange Server 2007: internet email without Edge servers http://exchangepedia.com/blog/2006/07/exchange-server-2007-internet-email.html -- Bharat Suneja MVP - Exchange www.zenprise.com NEW blog location: exchangepedia....

iPhone Email to Entourage Using Exchange
Version: 2008 Operating System: Mac OS X 10.5 (Leopard) Processor: Intel When I answer an email on my iPhone, it does not register it in Entourage as answered. This function worked fine until the business I work for put everyone on Exchange. Is there a setting for this that I can change? <br><br>Thanks! ...

please help with this query
Ost Ocity Dstate Dcity Carrier Price Rank Diff A B C D X 1200 1 100 A B C D Y 1300 2 100 A B C D Z 1350 3 100 A B C D W 1789 4 100 A1 B1 C1 D1 X1 785 1 A1 B1 C1 D1 Y1 789 2 The rank for every carrier is based on the price . If rank1 carrier is not a pariticular carrier(say if it is not X1 or Y1 or Z1), then i want to calculate the difference be...

DEADLINE... PLEASE HELP! Stacked Bar chart?
I'm not even sure how to ask the question so here's what I have... 2003 2004 2005 Actual/Goal Actual/Goal Actual/Goal Me 1009/1061 591/866 658/897 Comp. A 966/1012 633/811 624/808 Comp. B 699/744 450/593 480/607 Comp. C 957/1005 642/821 665/838 I wanto to show a bar for each competitor, for each year, so there will be 4 bars for each year. Each bar showing Actual performance & Performance Goal...

Creating a group of cells. Need Help Please.
Havn't used excel in a while and I need to create a group of cell corresponding to an input of a min and a max. Here are the details. On one sheet I have a box where you enter th min and a box where you enter the max. In another sheet I want column starting at A2 to output (MIN,A2+1000,A3+1000,....MAX) ho would I do this -- Thundersix ----------------------------------------------------------------------- Thundersixx's Profile: http://www.excelforum.com/member.php?action=getinfo&userid=3055 View this thread: http://www.excelforum.com/showthread.php?threadid=50207 Name the...

Cannot reinstall Exchange 5.5 on Small Business Server 4.5
Our Small Business Server 4.5 crashed yesterday and could only be started by doing a repair of Windows NT. Unfortunately, this left the Small Business Server programs partially installed. Now, Exchange will not start. It has the message "A connection could not be made to the Microsoft Exchange Server". I tried to reinstall Exchange, but get the message "This component is already installed and cannot be modified". Microsoft Exchange does not appear under Add/Remove Programs, so I cannot uninstall it either. Any suggestions would be greatly appreciated. Deborah obxgi...

Need help with formula 01-13-10
I am trying to adapt a formula in I2 from another spreadsheet that works well, but won't in mine. I've traced the error, but I would need help to understand the help it gives! My formula is this: =IF(J2="0-Jan-00","To be advised",WORKDAY(J2,1,NWD)). I have a worksheet in the same workbook with a list of non-workdays, and defined the column of dates with the name "NWD". What I expect the formula to do is this: If J2 is Feb. 4, it would give Feb. 5 in cell I2 because Feb. 5 is NOT a non-workday in NWD. But if J2 is Feb. 5, and Feb. 6 and...

Need a default email account for all users, need help.
I have a tablet PC running WinXP Tablet with Outlook 2003. This tablet will connect to our exchange server via VPN. How can I set it up so that everyone that logs onto their account can access one (the same) email account. The problem is that I dont know at this point all of the users however anyone using the tablet will use one generic email account. So how can I set Outlook to default to this account so that no matter who logs on they will use this account? Thanks! Shane ...

Please help..with a formula. I don't know code.
I have a long list of numbers - values in a file X, and I want to fin and replace those values in a even larger list in a file Z an highlight those values in Z -- Message posted from http://www.ExcelForum.com Hi not really sure what you're trying to achieve. What do you want to replace, etc. You may give an example (plain text - no attachment please) >-----Original Message----- >I have a long list of numbers - values in a file X, and I want to find >and replace those values in a even larger list in a file Z and >highlight those values in Z. > > >--- >Message...

Help: scheduled investment series entry
I upgraded from money 2004 to 2006 and found that Microsoft change the way I enter data into scheduled investment series. In 2004 I can only enter total amount, leaving Quantity, Price and Commission fields empty. And this is very reasonable, especially when I setup a preproved purchase plan to invest into Mutual Fund in a timely basics. But in Money 2006, quantity and total amount are both required fields. As everyone knows, price of a fund keeps changing. Thus the quantity of the underlying unit varies as well. It doesn't make any sense to force data filled in for the series. Now I have ...

SP2 Exchange default disclaimer
Hello: I am currently using free GFI tool to provide a default disclaimer on outgoing SMTP email. I was wondering if SP2 will provide this feature on Standard Exchange 2003 server. Thanks, Cindy I'm running the CTP of Exchange 2003 SP2 and haven't seen that as a feature. "Cindy" <Cindy@discussions.microsoft.com> wrote in message news:A2D2E367-BEB9-49BF-98D3-5C1AE2D08B03@microsoft.com... > Hello: > I am currently using free GFI tool to provide a default disclaimer on > outgoing SMTP email. I was wondering if SP2 will provide this feature on > Standar...

When launching Outlook I recieve the following error... please he
When launching Outlook 2003 I recieve the following error: The add-in "C:\PROGRAM~1\SPAMBL~1\Bin\461~1.0\SBOLExt.dll" could not be installed or loaded. This problem may be resolved by using Detect and Repair on the Help menu. I ran the Detect and Repair and that didn't work. I ran the repair option from Add and Remove Program in Control Panel and that didn't work. I also un-installed and then re-installed Outlook 2003 and that didn't work. I'm running Windows 2000. Any ideals...? Did you have something possibly called SpamBlocker installed at some point?...

Store limit in Exchange
I'm currently researching the migration of my organization's mail system to Exchange and see that the standard edition of Exchange has a data store limit of 16GB. If we were to do a front end, back end setup with two server and the back end server that has the data store were to reach the 16GB limit would adding another back end server resolve this? I read in another post that this would double the space. But doing this the users that are currently create would have to be split up and some moved to the new data store server correct? Also since the Enterprise edition allows m...