Exchange 2003 issues

Pardon my ignorance, but is this not "exchange 2003" ng?

I'm looking for answers concerning an exchange server 2003 
I just finished setting up, NOS is 2000 server and 
exchange 2003 standard.Two bugs are happening, one the 
server takes an enormous amount of time to reboot/shutdown 
after installing Exc2003, and I have to mount the store 
manually after every reboot. Any answers concerning these 
two issues would be appreciated.

Sergio
0
anonymous (74722)
12/4/2003 4:47:55 PM
exchange.admin 57650 articles. 2 followers. Follow

6 Replies
429 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 19

i can help with the first, you need to set the 
timetowaittokillservice registry setting (search for 
waittokill under HKLM) back to something reasonable (e2k3 
sets it to 600000 after install) 20000 is what i have 
mine at

maybe check that the "do not mount store at startup" box 
isnt checked on the store properties. other than that i'm 
no use as i'm an exchange noob ;)

>-----Original Message-----
>Pardon my ignorance, but is this not "exchange 2003" ng?
>
>I'm looking for answers concerning an exchange server 
2003 
>I just finished setting up, NOS is 2000 server and 
>exchange 2003 standard.Two bugs are happening, one the 
>server takes an enormous amount of time to 
reboot/shutdown 
>after installing Exc2003, and I have to mount the store 
>manually after every reboot. Any answers concerning 
these 
>two issues would be appreciated.
>
>Sergio
>.
>
0
anonymous (74722)
12/4/2003 5:43:47 PM
Sounds like you have it installed on a DC, in which case it will take a long
time to shutdown:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;829361

Are there any error reported in the Application Log regarding the stores not
mounting, are the store's configured to automatically mount on startup?

-- 
Mark Fugatt
Microsoft Exchange MVP
www.exchangetrainer.com
www.msexchange.org

"Sergio Venneri" <anonymous@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:cfb701c3ba86$5d519ec0$a601280a@phx.gbl...
> Pardon my ignorance, but is this not "exchange 2003" ng?
>
> I'm looking for answers concerning an exchange server 2003
> I just finished setting up, NOS is 2000 server and
> exchange 2003 standard.Two bugs are happening, one the
> server takes an enormous amount of time to reboot/shutdown
> after installing Exc2003, and I have to mount the store
> manually after every reboot. Any answers concerning these
> two issues would be appreciated.
>
> Sergio


0
Mark
12/4/2003 5:46:28 PM
Not recommend, and I am not sure if this would even be supported by
Microsoft.

-- 
Mark Fugatt
Microsoft Exchange MVP
www.exchangetrainer.com
www.msexchange.org

"kub" <anonymous@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:0c1a01c3ba8e$2b64bb10$a501280a@phx.gbl...
> i can help with the first, you need to set the
> timetowaittokillservice registry setting (search for
> waittokill under HKLM) back to something reasonable (e2k3
> sets it to 600000 after install) 20000 is what i have
> mine at
>
> maybe check that the "do not mount store at startup" box
> isnt checked on the store properties. other than that i'm
> no use as i'm an exchange noob ;)
>
> >-----Original Message-----
> >Pardon my ignorance, but is this not "exchange 2003" ng?
> >
> >I'm looking for answers concerning an exchange server
> 2003
> >I just finished setting up, NOS is 2000 server and
> >exchange 2003 standard.Two bugs are happening, one the
> >server takes an enormous amount of time to
> reboot/shutdown
> >after installing Exc2003, and I have to mount the store
> >manually after every reboot. Any answers concerning
> these
> >two issues would be appreciated.
> >
> >Sergio
> >.
> >


0
Mark
12/4/2003 5:48:31 PM
If you have hundreds of open connections to the server it can take allot of
time for the connections to be closed and the Stores updated and closed
gracefully.  The server will not stop in the middle of delivering multi meg
files that are in Queue. I have seen it take 30 minutes to do a shutdown.
Be patient and let it take as much time as it wants.  Also make sure your
SCSI firmware and drivers are up to date and are certified for W2K.


"Sergio Venneri" <anonymous@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:cfb701c3ba86$5d519ec0$a601280a@phx.gbl...
> Pardon my ignorance, but is this not "exchange 2003" ng?
>
> I'm looking for answers concerning an exchange server 2003
> I just finished setting up, NOS is 2000 server and
> exchange 2003 standard.Two bugs are happening, one the
> server takes an enormous amount of time to reboot/shutdown
> after installing Exc2003, and I have to mount the store
> manually after every reboot. Any answers concerning these
> two issues would be appreciated.
>
> Sergio


0
nospam7515 (2084)
12/4/2003 6:08:14 PM
"Sergio Venneri" <anonymous@discussions.microsoft.com> wrote:

>Pardon my ignorance, but is this not "exchange 2003" ng?
>
>I'm looking for answers concerning an exchange server 2003 
>I just finished setting up, NOS is 2000 server and 
>exchange 2003 standard.Two bugs are happening, one the 
>server takes an enormous amount of time to reboot/shutdown 
>after installing Exc2003, 

Is this also a Domain Controller? If so, the LSASS service is stopping
befor the Exchange services. Try stopping the System Attendant service
before rebooting the server.

>and I have to mount the store 
>manually after every reboot. 

Have you mistakenly instructed the server to NOT mount the database?

-- 
Rich Matheisen
MCSE+I, Exchange MVP
MS Exchange FAQ at http://www.swinc.com/resource/exch_faq.htm
0
richnews (7316)
12/5/2003 2:48:03 AM
I have solved the problem of information store not 
mounting on boot up by unchecking the "do not mount store 
at startup", but still takes long to shut down, I have 
manually stop exchange services then shutdown, it's 10 
times faster, and services didn't take long to stop. both 
weird problems in my opinion.
>-----Original Message-----
>"Sergio Venneri" <anonymous@discussions.microsoft.com> 
wrote:
>
>>Pardon my ignorance, but is this not "exchange 2003" ng?
>>
>>I'm looking for answers concerning an exchange server 
2003 
>>I just finished setting up, NOS is 2000 server and 
>>exchange 2003 standard.Two bugs are happening, one the 
>>server takes an enormous amount of time to 
reboot/shutdown 
>>after installing Exc2003, 
>
>Is this also a Domain Controller? If so, the LSASS 
service is stopping
>befor the Exchange services. Try stopping the System 
Attendant service
>before rebooting the server.
>
>>and I have to mount the store 
>>manually after every reboot. 
>
>Have you mistakenly instructed the server to NOT mount 
the database?
>
>-- 
>Rich Matheisen
>MCSE+I, Exchange MVP
>MS Exchange FAQ at 
http://www.swinc.com/resource/exch_faq.htm
>.
>
0
anonymous (74722)
12/6/2003 3:36:29 PM
Reply:

Similar Artilces:

SBS 2003 and Email Not Receiving
We have SBS 2003 Installed. We had a linkys router that we replaced with a small business cisco gigabit router. After the router changed, internet would work, we can send email to extrenal, send and receive intenral emails but receiving external wouldnt work. We ran the Email/Internet repair via SBS. Receiving external email worked. Few hours later it stoped. We ran it again and it works. This keeps going..it works for few hours and than stops. Is there something that we missed or a setting that we need to setup on the router so it keeps it up all the time. Thanks -- mal...

*major* functional issue with MOSS/WSS?
We are looking to move a big site over to using MOSS in a big as an alternative to shared network drives (ugh). One of the biggest issues is sending docs as attachments via email for others to edit. We'd like to get everyone to use the 'send a link' functionality from thew Sharepoint DL BUT when the user receives the email and clinks on the embedded link the doc opens read only. They then cant edit and save their changes. Seems a big an counter intuitive functional flaw. Are we missing something here? Is there any easy (for the end user) way to send those links to a doc ...

Office 2003 on WinXP is receiving an error...
This operating is not presently configured to run this application.' This nmessage keeps popping up after I install WInXP Sp2. Right after I install office 2003, and I try to open MS word 2003, the above message appears. Can anyone point me in the right direction? RodneyJ Insert office cd>repair "RodneyJ" <u58446@uwe> wrote in message news:a43130535cd3e@uwe... > This operating is not presently configured to run this application.' This > nmessage keeps popping up after I install WInXP Sp2. Right after I > install > office 2003, and I t...

Running Money 2003 in Vista
Hi I run this version perfectly satisfactorily in my Vista Ultimate desktop.with my normal log on. No fiddling was required to get it to start. It worked perfectly out of the box, just as in XP Referring to emails on earlier versions in the Newsgroup, my data is in a Documents folder on the D Drive well away from Vista, though it is secured. In this machine SSL2 is not enabled I have a newish laptop running Windows Home Premium with a similar configuration for all my data on the D drive. I recently tried to open Money for the first time since installation using a copy of the Money fil...

Monitor Server in 2003?
Hi all, After installing Exchange 2003 SP1, I'm having some issues monitoring exchange server via scripting. 1. I can no longer get any instances from "Win32_PerfRawData_ESE_DatabaseInstances" via scripting. 2. The property "LogGenerationCheckPointDepth" does not even appear as a property of "Win32_PerfRawData_ESE_DatabaseInstances". (I checked this with WMI CIM studio) I can still get the LogGenerationCheckPointDepth from performance monitor. The following code verifies what I've seen in WMI CIM studio: set RawProc = GetObject("winmgmts:\\r...

Outlook 2003
Just bought new PC. Everything is Microsoft. XP Home - Microsoft Works (came installed) - User like to use MSN for e-mail, Sent Microsoft $300.00 to activate Office that came installed on machine. Word will not allow MSN to be the e-mail client. System crashed and burned after activation of Office. Outlook 2003 seems a little unstable. Why would a new PC with Works, Office Express and Outlook 2003 be shipped? All these programs do the same thing and they don't seem to talk with each other well. On top of this all she wants to do is use Word and send the document through MSN nor...

Can't create Organizational Forms Library in Exchange 2003 with SP
Hello, I cannot create an Organizational Form in EFORMS REGISTRY folder (from First Administrative Group->Folders->Public Folders->EFORMS REGISTRY in ESM). When I right-click the EFORMS REGISTRY folder and select New, there is no Organization Form. Instead, I only see Public Folder in the popup menu. Do you have any idea why Organizational Form menu does not show? My Exchange Server is Exchange 2003 with SP2. The login user is Administrator. Could you please help me? Thank you very much. Yang Is that account member of "Enterprise Admins" group? Yang Zhang wrote: &...

How do I get Powerpoint 2003 fade in 1 by 1 in 2007
I frequently used the 'fade in one by one' feature in Powerpoint 2003, which allowed me to fade in individual bullet points by way of a click of a mouse. Not only is this feature now not standard in 2007, but I can't work out how to create it: anything that I find, tends, instead, to fade the bullet points in on some kind of automatic time schedule, rather than - as I want - on a mouse click. I want only to use text, no sounds, no pictures, and nothing fancy. Currently, I am reduced to copying my material into an old Powerpoint 2003 presentation, but this is silly....

OWA. CA's. and Exchange 2007
The other day, I had to renew the Certificate on my Exchange 2007 server. Everything seemed to go alright, but eventually I received complaints that outbound email wasn't being sent. Looking at EMC showed all of the email queued up and waiting for something. After I relaxed the settings on my router (Allowed all outbound SMTP instead of restricting it to the Exchange server sending to MxLogic) all of the outbound email went though. I also was receiving reports of Webmail being broken (which was halfway fixed with the help of http://www.microsoft.com/technet/support/ee/transform.aspx?Pr...

Access 97/2000/2003 comparisons
I have a rather large application that uses an access 97 database (DAO). We also have a version that works with access 2000, Oracle, msde, and SQLServer (ADO). We would like to retire the DAO version of the product, but there are places where the ADO version is much slower compared to where we run DAO seeks (very noticeable when looping). So, I have a few questions. 1. Are there any tips/tricks to speed up ADO queries to compare with DAO seeks? 2. Would there be any benifit in using access 2003 over previous versions of the software besides the added features (xml support, etc). 3...

Multiple domains on one Exchange server / All but one domain shows up as spam #2
I am sorry if this is on the board somewhere but I have been searching forever and havn't found a hint yet. I have multiple domains setup on my exchange server. Lets say abc.com, def.com, and hij.com. We only send email with @abc.com but can receive from any domain name. Recently we merged with another company and we brought back their email to our server, lets say xyz.com. Now I configured a new recipient on Exchange 2003, so I now have two policies. The first policy has the three original domains in it with @abc.com as the primary domain. In the second policy I have configured xyz.com t...

SBS 2003 moving of users files
I run SBS 2003 and due to the amount of data on the users drive it has become chokers and have installed a new 1tb drive to keep up with demand for space. I need to move all the data to the new drive but unsure of the process. Is there an easy way of doing this? As it needs to be done asap Thanks -- JimmyJames ------------------------------------------------------------------------ JimmyJames's Profile: http://forums.techarena.in/members/255792.htm View this thread: http://forums.techarena.in/small-business-server/1357051.htm http://forums.techarena.in You c...

Moving Exchange #5
I am needing to move my Exchange server off of the SBS box that it is currently on and move it to another, new server. I cannot keep the servers the same name as I need the old server to continue to run SQL. Are there white papers on how to do this? TIA Scott T. On Fri, 18 Aug 2006 08:43:40 -0700, scottdog129 <scottdog129@discussions.microsoft.com> wrote: >I am needing to move my Exchange server off of the SBS box that it is >currently on and move it to another, new server. I cannot keep the servers >the same name as I need the old server to continue to run SQL. Are...

Backing Up Exchange Database
Hi I am running Exchange 2003 on a Windows 2000 server. Veritas Backup 10, is installed on the server. The Exchange Agent is also installed on this server. A full backup with the option to clear committed logs is used to perform the daily exchange backups. I noticed that in the MDBDATA folder the logs are continuously being added approximately 5MB in size. Is there a way to have these logs removed automatically as I thought that the backup would perform that function. Thanks On Thu, 5 Jan 2006 17:18:02 -0800, microsoft <microsoft@discussions.microsoft.com> wrote: >Hi >...

how create Quota filter in WIndows 2003 R2 using Script
Hi all I need create quota filter in Server 2003 R2 using vbscript. quota filter should be applied to directories and not by users. I searched information about it on google without success. thank's in advance Daniel Hi Daniel. First you need open your FSRM (File Server Resource Manager), then you create a quota template, you must specify if your quota is "software" (just monitoring, but never deny the user) or "hardaware" (deny users when they use 100% of the quota), you must specify if you want send e-mail to user when this user use...

Exchange 2003 IMAP and Postini
Hello all -- I have a problem and I was wondering if the smart ppl out there could come up with a solution. I've enabled Secure IMAP for our users with cell phones with pocket PC installed on them... Basically, we are using Postini, and they want you to ONLY accept connections from their servers, so as to not allow SPAMers to directly connect to the exchange server and directory harvest attack. However, when Idid that, my IMAP ppl can't SEND email anymore because they aren't coming from the trusted IP range. Is there anyway around this? Probably not, but I thought I'...

Outlook 2003
In Outlook 2003, #1 Is there a way to refresh the unread folder so that read messages no longer apear? Right now I have to click closed the unread folder and click it again #2 Is there a way to create a toolbar button that goes directly to a subfolder? Thanks ...

Limit on Exchange 2003 version included with SBS 2003
Can anyone tell me if the version of Exchange 2003 included with Small Business Server 2003 has the 16GB limit that exists in the Exchange 2003 standard edition? Yes. >-----Original Message----- >Can anyone tell me if the version of Exchange 2003 >included with Small Business Server 2003 has the 16GB >limit that exists in the Exchange 2003 standard edition? >. > ...

Outlook 2003 rules question again
I have a rule so that after the e-mail comes in, it searches for specific words in the e-mail header. I set up this rule to search for sober.worm since I'm receiving a copious amount of spam e-mails which include the sober.worm attachment. I set the rule to delete the e-mails indefinately but it does not delete it. It just sends the e-mails to the junk mail folder. I would like to have it delete the e-mails forever. What can I do to achieve this? -- Nocturnal @ http://www.randomfix.com Also, I did get it to work a few times but the rule stops working. Another thing is if ...

Creating Exchange 2003 organization
Is it possible to have two Exchange Organizations in the same domain? I need to reproduce a problem and was hoping to install an Exchange server to an existing domain however I need the organization to be different. Is this possible? When I installed EX 2003 I wasn't prompted for information other than location of files. Thanks in advance On Mon, 28 Feb 2005 08:09:03 -0800, "RP" <RP@discussions.microsoft.com> wrote: >Is it possible to have two Exchange Organizations in the same domain? I need >to reproduce a problem and was hoping to install an Exchange server...

Troubleshooting Exchange
I'm just wanting to write some 'proof of concept' scripts relating to Exchange that would help in troubleshooting any issues. Like the Exchange connections/second, etc. Are there any other qualitative data that can be used in general troubleshooting? Marco ...

Exchange server crashed, please help....! Need to restore two priv.edb and pub.edb files into one....!
Hi Guys, I was wondering if I could get some help with the following problem we are having on our company. Here is the scenario; Our Windows NT 4.0 SP4a server running Exchange 5.5 SP4 crashed (Server 1) due to the exchange database reaching its 16 Gig's max limit. I went ahead and moved some mailboxes' e-mails to a few .pst files in order to make some space. This worked ok. Then, I decided to build another exchange server (Server 2) to moved some mailboxes and alleviate the load. Once the server was ready and configured as part of the current exchange site, I went ahead and move...

Why will my publisher 2003 not print graphics?
I have recently loaded windows 7, and since then I cannot print any graphics from any publisher document, text and infills print but lines do not! I have looked at the advance printer settings and the "Do not print any graphics" box is not ticked. I have also tried reloading publisher but this did nothing. Any ideas anyone? Might take a look at the web site of your printer model to see if there are Windows 7 drivers. Will the document print okay if you convert it to PDF? There are free converters around. www.primopdf.com is free. It is always wise to completely remove ...

GP SP#2 hangs with sa and Collections Issue
I just installed 8.0 SP#2 (ran the script that it says to run cuz we had upgraded from previous version to remove dups in smartlist tables) and when I log into GP as sa, it hangs and CPU sits at 100%. When I was able to log in previously to SP#2, I constantly received errors about the CN_Collector_MAIN table with invalid column names etc. I've deleted the table, then re-ran the create tables, but it keeps coming back with this error. I've even gone into file > maintenance > sql and deleted and recreated the table, but then get "number of results doesn't match ...

Remove headers in Outlook 2003?
I have the weirdest problem, From certain people that send me e-maols, the entire header is shown, all the technical gobbleygook that I really don't need to see and it causes the message to be 1) long ans 2) hard to read through all the techno-stuff. Most people that send me e-mail, I just get the message, am wondering what I need to do? Am I missing a setting in Outlook "03? (For some backround info-actually have Office '07 but had to remove it and install Office '03 for a few weeks due to a technical issue on my part) Any help is appreciated, Jeff "Jeff"...