Y-labeling issue

When I create a bar chart having weekdays/dates along the Y-axis. only every 
other labels is displayed (i.e., Mon, Wed, Fri). I changed the Axis to 
Category, rotated the text, changed the format to m/d, chose the days both 
individually and as a range. Nothing seems to work. Any suggestions about how 
to get this to work?
0
quattda (7)
7/21/2007 4:16:03 AM
excel.charting 18370 articles. 0 followers. Follow

7 Replies
566 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 15

Try selecting the axis labels by clicking on one of them to select them and 
then right clicking on it and select format axis.
 
In xl2002 select Scale tab and set Number of categories between tick mark 
lables to 1. (I think it is the same or similar for xl2003)

In xl2007 under Axis options Specify interval unit 1.

Regards,

OssieMac

"quattda" wrote:

> When I create a bar chart having weekdays/dates along the Y-axis. only every 
> other labels is displayed (i.e., Mon, Wed, Fri). I changed the Axis to 
> Category, rotated the text, changed the format to m/d, chose the days both 
> individually and as a range. Nothing seems to work. Any suggestions about how 
> to get this to work?
0
OssieMac (238)
7/21/2007 4:56:01 AM
You might need a bit mor infor than in my first post.

On xl 2002 set both the number of categories between tick mark labels and 
number of categories between tick marks.

Similar on xl2007, Interval between tick marks and specify interval unit.

Regards,

OssieMac

"OssieMac" wrote:

> Try selecting the axis labels by clicking on one of them to select them and 
> then right clicking on it and select format axis.
>  
> In xl2002 select Scale tab and set Number of categories between tick mark 
> lables to 1. (I think it is the same or similar for xl2003)
> 
> In xl2007 under Axis options Specify interval unit 1.
> 
> Regards,
> 
> OssieMac
> 
> "quattda" wrote:
> 
> > When I create a bar chart having weekdays/dates along the Y-axis. only every 
> > other labels is displayed (i.e., Mon, Wed, Fri). I changed the Axis to 
> > Category, rotated the text, changed the format to m/d, chose the days both 
> > individually and as a range. Nothing seems to work. Any suggestions about how 
> > to get this to work?
0
OssieMac (238)
7/21/2007 5:06:02 AM
I check those and both of them are already set to 1. 

"OssieMac" wrote:

> You might need a bit mor infor than in my first post.
> 
> On xl 2002 set both the number of categories between tick mark labels and 
> number of categories between tick marks.
> 
> Similar on xl2007, Interval between tick marks and specify interval unit.
> 
> Regards,
> 
> OssieMac
> 
> "OssieMac" wrote:
> 
> > Try selecting the axis labels by clicking on one of them to select them and 
> > then right clicking on it and select format axis.
> >  
> > In xl2002 select Scale tab and set Number of categories between tick mark 
> > lables to 1. (I think it is the same or similar for xl2003)
> > 
> > In xl2007 under Axis options Specify interval unit 1.
> > 
> > Regards,
> > 
> > OssieMac
> > 
> > "quattda" wrote:
> > 
> > > When I create a bar chart having weekdays/dates along the Y-axis. only every 
> > > other labels is displayed (i.e., Mon, Wed, Fri). I changed the Axis to 
> > > Category, rotated the text, changed the format to m/d, chose the days both 
> > > individually and as a range. Nothing seems to work. Any suggestions about how 
> > > to get this to work?
0
quattda (7)
7/21/2007 10:34:00 PM
My only other suggestion is that the chart might be too small to accommodate 
all the labels. You can test this by enlarging the chart.

Regards,

OssieMac

"quattda" wrote:

> I check those and both of them are already set to 1. 
> 
> "OssieMac" wrote:
> 
> > You might need a bit mor infor than in my first post.
> > 
> > On xl 2002 set both the number of categories between tick mark labels and 
> > number of categories between tick marks.
> > 
> > Similar on xl2007, Interval between tick marks and specify interval unit.
> > 
> > Regards,
> > 
> > OssieMac
> > 
> > "OssieMac" wrote:
> > 
> > > Try selecting the axis labels by clicking on one of them to select them and 
> > > then right clicking on it and select format axis.
> > >  
> > > In xl2002 select Scale tab and set Number of categories between tick mark 
> > > lables to 1. (I think it is the same or similar for xl2003)
> > > 
> > > In xl2007 under Axis options Specify interval unit 1.
> > > 
> > > Regards,
> > > 
> > > OssieMac
> > > 
> > > "quattda" wrote:
> > > 
> > > > When I create a bar chart having weekdays/dates along the Y-axis. only every 
> > > > other labels is displayed (i.e., Mon, Wed, Fri). I changed the Axis to 
> > > > Category, rotated the text, changed the format to m/d, chose the days both 
> > > > individually and as a range. Nothing seems to work. Any suggestions about how 
> > > > to get this to work?
0
OssieMac (238)
7/22/2007 12:52:01 AM
That did not work. I just realized that I titled this Y-labeling. It should 
be the X axis. I do not know if this makes any difference but . . . 

"OssieMac" wrote:

> My only other suggestion is that the chart might be too small to accommodate 
> all the labels. You can test this by enlarging the chart.
> 
> Regards,
> 
> OssieMac
> 
> "quattda" wrote:
> 
> > I check those and both of them are already set to 1. 
> > 
> > "OssieMac" wrote:
> > 
> > > You might need a bit mor infor than in my first post.
> > > 
> > > On xl 2002 set both the number of categories between tick mark labels and 
> > > number of categories between tick marks.
> > > 
> > > Similar on xl2007, Interval between tick marks and specify interval unit.
> > > 
> > > Regards,
> > > 
> > > OssieMac
> > > 
> > > "OssieMac" wrote:
> > > 
> > > > Try selecting the axis labels by clicking on one of them to select them and 
> > > > then right clicking on it and select format axis.
> > > >  
> > > > In xl2002 select Scale tab and set Number of categories between tick mark 
> > > > lables to 1. (I think it is the same or similar for xl2003)
> > > > 
> > > > In xl2007 under Axis options Specify interval unit 1.
> > > > 
> > > > Regards,
> > > > 
> > > > OssieMac
> > > > 
> > > > "quattda" wrote:
> > > > 
> > > > > When I create a bar chart having weekdays/dates along the Y-axis. only every 
> > > > > other labels is displayed (i.e., Mon, Wed, Fri). I changed the Axis to 
> > > > > Category, rotated the text, changed the format to m/d, chose the days both 
> > > > > individually and as a range. Nothing seems to work. Any suggestions about how 
> > > > > to get this to work?
0
quattda (7)
7/22/2007 1:36:00 AM
Sorry. Can't help you anymore. It all works for me.

Regards,

OssieMac

"quattda" wrote:

> That did not work. I just realized that I titled this Y-labeling. It should 
> be the X axis. I do not know if this makes any difference but . . . 
> 
> "OssieMac" wrote:
> 
> > My only other suggestion is that the chart might be too small to accommodate 
> > all the labels. You can test this by enlarging the chart.
> > 
> > Regards,
> > 
> > OssieMac
> > 
> > "quattda" wrote:
> > 
> > > I check those and both of them are already set to 1. 
> > > 
> > > "OssieMac" wrote:
> > > 
> > > > You might need a bit mor infor than in my first post.
> > > > 
> > > > On xl 2002 set both the number of categories between tick mark labels and 
> > > > number of categories between tick marks.
> > > > 
> > > > Similar on xl2007, Interval between tick marks and specify interval unit.
> > > > 
> > > > Regards,
> > > > 
> > > > OssieMac
> > > > 
> > > > "OssieMac" wrote:
> > > > 
> > > > > Try selecting the axis labels by clicking on one of them to select them and 
> > > > > then right clicking on it and select format axis.
> > > > >  
> > > > > In xl2002 select Scale tab and set Number of categories between tick mark 
> > > > > lables to 1. (I think it is the same or similar for xl2003)
> > > > > 
> > > > > In xl2007 under Axis options Specify interval unit 1.
> > > > > 
> > > > > Regards,
> > > > > 
> > > > > OssieMac
> > > > > 
> > > > > "quattda" wrote:
> > > > > 
> > > > > > When I create a bar chart having weekdays/dates along the Y-axis. only every 
> > > > > > other labels is displayed (i.e., Mon, Wed, Fri). I changed the Axis to 
> > > > > > Category, rotated the text, changed the format to m/d, chose the days both 
> > > > > > individually and as a range. Nothing seems to work. Any suggestions about how 
> > > > > > to get this to work?
0
OssieMac (238)
7/23/2007 4:38:01 AM
There may be a 1 in the box, but there is a hidden (inaccessible to the 
user) auto setting that you can only change by deleting the 1 that is 
present, typing your own 1, and clicking OK.

By the way, this is not the Y axis but the X axis. In a horizontal bar 
chart, the vertical axis is the independent variable.

- Jon
-------
Jon Peltier, Microsoft Excel MVP
Tutorials and Custom Solutions
Peltier Technical Services, Inc. - http://PeltierTech.com
_______


"quattda" <quattda@discussions.microsoft.com> wrote in message 
news:2E5154AA-359E-41F9-8129-BF625B0CB002@microsoft.com...
>I check those and both of them are already set to 1.
>
> "OssieMac" wrote:
>
>> You might need a bit mor infor than in my first post.
>>
>> On xl 2002 set both the number of categories between tick mark labels and
>> number of categories between tick marks.
>>
>> Similar on xl2007, Interval between tick marks and specify interval unit.
>>
>> Regards,
>>
>> OssieMac
>>
>> "OssieMac" wrote:
>>
>> > Try selecting the axis labels by clicking on one of them to select them 
>> > and
>> > then right clicking on it and select format axis.
>> >
>> > In xl2002 select Scale tab and set Number of categories between tick 
>> > mark
>> > lables to 1. (I think it is the same or similar for xl2003)
>> >
>> > In xl2007 under Axis options Specify interval unit 1.
>> >
>> > Regards,
>> >
>> > OssieMac
>> >
>> > "quattda" wrote:
>> >
>> > > When I create a bar chart having weekdays/dates along the Y-axis. 
>> > > only every
>> > > other labels is displayed (i.e., Mon, Wed, Fri). I changed the Axis 
>> > > to
>> > > Category, rotated the text, changed the format to m/d, chose the days 
>> > > both
>> > > individually and as a range. Nothing seems to work. Any suggestions 
>> > > about how
>> > > to get this to work? 


0
jonxlmvpNO (4558)
7/25/2007 2:07:36 PM
Reply:

Similar Artilces:

Exchange Migration Issue
Hello All, I have multiple copies of email in my user email accounts after migration. I used Exchange Migration Tool to Migrate email accounts from Exchange 2000 to Exchange 2003. Since we did not switch over to the new server right away , there were 2 days of emails still pending to be imported so I used the Migration tool again to migrate emails filtered based on date, but it seems that exchange migration has migrated all emails again, and now users have 2 to 3 copies of each email. Is there a way to remove the duplicate copies ? if so how can I go about doing that? Any pointer...

Issues with Select statement doing 'simple' math
Hello, I have tried numerous solutions to what should be a simple issue, but I have had no success. I am trying to gather some simple math values from a single table, and I cannot create the proper select statement. The below query works and provides the correct values: SELECT TOP (100) PERCENT MAX(DistCode) AS DistCode, MAX(DistName) AS DistName, MAX(CustServRep) AS CustServRep, COUNT(DistCode) AS AllOrders FROM dbo.[TABLE OrderHistory] AS OH WHERE (M2K_Timestamp >= CONVERT(DATETIME, '2010-03-01 00:00:00', 102)) AND (M2K_Timestamp < CONVERT(DATETIME, '...

Information Store Issue
Event ID: 1101 Source: MSExchange Private Type: Error Description: Error 0xfffffbd3 occurred on message 1- EB1F8B1 during a background cleanup This message appeared many times before the Exchange IS service stopped responding. The article Q293836 seems to describe the same problem. But our user.dmp file is 1.5GB in size. How can I examine the content in this user.dmp file? How do I know if I it's suitable to apply the hotfix recommended in the article? Hi Chang, Please install http://support.microsoft.com/?id=841765 -- Niclas Holmkvist Microsoft Exchange Support --- This p...

Inserting a picture on a label
I am trying to insert a picture on a name badge label and when I insert it it does not show up. I can insert into other publications but not a label. What is up with that? Do you have detailed display enabled? View, pictures... If you do read the third FAQ here http://ed.mvps.org/Static.aspx?=Publisher/FAQs -- Mary Sauer MSFT MVP http://office.microsoft.com/ http://msauer.mvps.org/ news://msnews.microsoft.com "stew" <stew@discussions.microsoft.com> wrote in message news:23E0A05E-EBBE-4E0C-8B1E-A966EE185107@microsoft.com... >I am trying to insert a picture on a name ...

Problem setting BackStyle on Label
I have a problem with Properties on Label in particular, when added by a script. The sequence below works on CommandButton1 and Frame1 objects but behaves strangely with Label1 Public Sub addLabel() Sheet2.OLEObjects.Add "Forms.Label.1", _ Left:=100, Top:=75, Height:=15, Width:=200 End Sub Public Sub nameLabel() Sheet2.Label1.Name = "title1" End Sub Public Sub setLabel() Sheet2.title1.BackStyle = 0 Sheet2.title1.Caption = "My Text" Sheet2.title1.Font.Bold = 1 Sheet2.title1.Font.Italic = 1 Sheet2.title1.Font.Size = 12 End Sub The one property that doesn&...

DAO Recordset Issue
The overall objective is to sort a recordset by clicking a command button at the top of the column. The following code is my coding effort and I can't even get past the basics. The strSQL creates the correct recordset (30 records) when I plug it into the SQL query window but it returns 30 identical copies of the first record once it gets to the rst object. Can anyone shed some light as to what is going on. Thanks Private Sub cmdSortYOB_Click() Dim X As Integer Dim strSQL As String Dim intCount As Integer Dim rst As DAO.Recordset Dim rss As DAO.Recordset strSQL = "select *...

How can I convert data from excel to address labels?
I've been asked to convert a list of addresses that are in an excel spreadsheet into address labels. Would appreciate any help! Thanks. See Mail Merge in Microsoft Word. It has wonderful instructions "KC" <KC@discussions.microsoft.com> wrote in message news:4ECF5BD3-97C3-4978-838A-C6DA2D55FB4A@microsoft.com... : I've been asked to convert a list of addresses that are in an excel : spreadsheet into address labels. Would appreciate any help! Thanks. You may want to read some tips for mailmerge: http://www.mvps.org/dmcritchie/excel/mailmerg.htm http://www.mvps.org...

2nd try on assembly issue
I posted back on 4/30, but got crickets. So, I hope it's OK to bump this in hopes of help. We are having an issue where we post an Assmebly and it shows updated qty for the FG and the components, but the Assembly Entry remains. The odd thing about it is that one of the components now had a red 'O' at the far right of the component item field. I can't find any info on this 'O', though. So, my guess is this posting issue (which has happened on two assmeblies in the last two days) is somehow related to this 'O' character. Also, when we posted the trx agai...

Sync Issues After Exchange 2010 Upgrade
Hi all Anyone suggest remedy for sync issues between Outlook2003/2007 and Exchange 2010 please? We run Outlook in cached mode so that users have access to emails on their laptops when not connected to the network or Internet. After our 2010 Exchange upgrade, a sync issue is reported whenever communication with Exchange is broken/restored (closing and re-opening Outlook prompts this). It may be related - some users have reported eratic behaviour when deleting emails - usually it works fine - sometimes the item simply doesn't delete - sometimes the message "Unknown...

Address Labels
The situation: I work for a small business which has a large number of Excel wookboo files, each of which holds the details of a customer. Part of these details are - obviously - the name and address listin for that customer, with the name and each line of the address bein listed in seperate cells. The problem: The owner of the business has asked that I build up an Excel databas of every 2004-2005 customer (well over a thousand), which lists th name and address of each, in such a way that it can be printed directl onto sticky labels if necessary. Needless to say, trying to do this manua...

printing labels
I can print word and excel documents, but when I go to print a full page of labels I can't. My printer shows a meesage to add paper when I all ready have paper. have you tried to remove the paper from the printer before printing labels? then simply feed the printer with the label paper when it asks. -- db·´¯`·...¸><)))º> DatabaseBen, Retired Professional - Systems Analyst - Database Developer - Accountancy - Veteran of the Armed Forces - Microsoft Partner - @hotmail.com ~~~~~~~~~~"share the nirvana" - dbZen ...

Upgrading to 8.0
We are planning on upgrading from 6.0 to 8.0 We have four issues that we need some help on. (We are not using Manufacturing) 1. How do you deplete inventory from one site? 2. How do you expense the transfer of raw material inventory to the end user departments department? 3. How do other customers handle a raw material and finished good inventory using Great Plains? 4. If we have three inventory classes, can we lock out certain users from accessing items different inventory classes? Thank you. 1. How do you deplete inventory -- Do you mean you want to get all the On Hand qu...

How do I create a new attribute that adds 2 fields Y+Y=YY
How do I create a new attribute that adds the SUM of two other attributes. It's a simple Y+Y=YY equation.. Nothing fancy very simple! The attributes are both located on the saem Opp form. CRM doesn't support calculated fields in this manner. You either need to write JScript to do the math when 1 value changes or use a Pre-callout to do the calculation before the record is saved. The callout will fire when updated are done via the API's, where the JScript won't. -- Matt Parks MVP - Dynamics CRM "ConSol IT" <ConSolIT@discussions.microsoft.com> wrote in...

Labels leaving a blank line where addr2 is missing
Some of my addresses have 1 address line and some have 2. In order to include all of them in the same label, I'm getting a blank line when address 2 is missing. Why won't it float if there is a blank line? -- Brenda First, check that the Section that contains your Address fields is set to Grow and Shrink. To do this, click inside that section or on the grey bar just above it but ensure that you are not selecting any controls. In the Properties box next to Can Grow and Can Shrink (like Alice In Wonderland) click Yes. 2. Click in the left margin so that you are selecting all your tex...

System-wide repaint issue
Hello, I am experiencing a spontaneous system-wide repaint, particularly when performing a slow paint job. Every visible window on the screen recieves a WM_PAINT message; even the icons on the desktop are repainted. I know that a call to Invalidate or RedrawWindow with a NULL window handle will cause this, but I have been unable to find this occuring within our code. I know that WM_PAINT is also automatically sent when a window is resized, but the window is not recieving WM_SIZE when this occurs. Any ideas what else might cause a system-wide repaint? Thanks, -dp Any chance you're doin...

Customization Issue
I added a couple fields (not custom) to the account form . . . then removed them. Now, those field names are showing up in the fields dropdown box in "Advanced Find". How can I remove them from there? -- Brandon Smith Presentations Direct - "Document Finishing Solutions" http://www.presentationsdirect.com You cannot remove them from the fields dropdown box in Advanced Find. All fields, whether they appear on a form or not, are listed for a particular object. If you check out the list, you will find there are a whole lot of fields that are in that dropdown, s...

Synch issue--never really gets going
I get the message upon starting that the synch feature is not going to work because the data on msn is different than the data in M05. So far, so good. I then continue to the choice that rejects the data on msn in favor of the data in M05. I wait a day. And guess what. I get the same message time after time. I use the M05 as the underlyng standard for my data so I simply want to wipe out whatever data I have on MSN and allow the M05 program to do its thing. The goal is tobe able to access, from a different computer, the data that M05 places there. Seems very broken from this end. Ha an...

Outlook 2007 shared mailbox
Hi all, I haven an issue here I really don't haven an answer to. We've upgraded a department here from Office 2003 to 2007. Ever since we are having issues managing a shared mailbox. The users from that vertain department want to use the function categories with colors in the inbox of that shared mailbox. Now the issue is only the last person that loggs on to that shared mailbox by having it added in the outlook folder view (via the advanced properties) can change the color category on any item in the inbox. If you open the email in the shared mailbox inbox then anybody can ch...

How do I label a field on a report in Access?
I thought when you added field to a report there was an attached label. I am not seeing this. I really need to label my fields, how can I get this done? Alisa If the "default" control definition was modified to leave off the label, you won't have one for new (control) objects. To add one, first add a (bare-naked) label, then "cut" it, then highlight the control to which you want to attach it, then "paste". The label will be attached to the (highlighted) control. Regards Jeff Boyce Microsoft Office/Access MVP "Alisa" <Alisa@discussions....

MSPOS: Unable to print the Serial Number on a Price Label
Feature in RMS but not in MSPOS ---------------- This post is a suggestion for Microsoft, and Microsoft responds to the suggestions with the most votes. To vote for this suggestion, click the "I Agree" button in the message pane. If you do not see the button, follow this link to open the suggestion in the Microsoft Web-based Newsreader and then click "I Agree" in the message pane. http://www.microsoft.com/Businesssolutions/Community/NewsGroups/dgbrowser/en-us/default.mspx?mid=fa08fa3a-4508-4511-9cb0-ced7bfa77393&dg=microsoft.public.pos ...

XY Labeler and Excel 2007
I'm hooked on the XY labeler add-in http://www.appspro.com/Utilities/ChartLabeler.htm, and have recently upgraded to 2007... BUT now I can't figure out how to get to the add-in. I've loaded it (under the microsoft office button) but don't see it in the ribbon under add-ins or in any of the chart options... What am I missing?! Hi, Did you download the latest version. It works fine on my machine, its on the Add-ins ribbon. Is it showing in the Add-in area under Active Application Add-ins in the Excel Options dialog box? Cheers, Shane Devenshire "Megan" wr...

google chrome issue
Checked my running processes, I have one chrome window open with 10 tabs open. My computer reports 14 instances of chrome.exe running totalling around each one using between 30-100mb of memory. Whats up with that? On Jan 13, 8:22=A0pm, "flamer die.s...@hotmail.com" <die.s...@hotmail.com> wrote: > Checked my running processes, I have one chrome window open with 10 > tabs open. My computer reports 14 instances of chrome.exe running > totalling around each one using between 30-100mb of memory. > > Whats up with that? That sounds about right for what ...

? Make entire sheet of same-name labels using mailmerge
My art organization would like to make each member their own 'custom' sheet of artwork identification labels as a thank you gift. I am setting the project up in Publisher 2003, using Avery 5163 labels (10 labels per sheet). I have everything working great (mail-merging from an Excel file), but no matter what I have tried, I can't seem to make 'one' name print "10" times on one page of labels. I am sure this can be done somehow, because several times a year I receive personalized address labels from various organizations asking for donations. Any help is ...

Does anybody know of a bluck email issue using MSCRM ??
Hi, I have had one of our people come back from a conference where they got speaking to somebody who is using MS CRM and has been for some time, they told him that they have hit a problem with sending large numbers of E Mail from the web client with E Mails not getting sent but the system reporting them as sent. This is supposed to be a "Known" bug but I can't find any info regarding this, I need to address this with my marketing people as they plan to us MS CRM for customer communications and they are suffering a lack of confidence in the product regarding this ???? An...

Re Stocking Issues
From: "Stephen Zwarts" <stephen.zwarts@immix.co.za> Subject: Reoreder problems. Date: 06 November 2006 05:18 PM Anybody's help would be appreciated. I have a client that based on reorder information places transfer everyday. She uses the HQ 330 worksheet and bases this on re-order information option in HQ. Now I am getting the following. An item with an on hand Quantity in her WAREHOUSE of 7 which is the same as at HQ. She has 6 stores. It places the first store correctly, in the second store it place the incorrect order and in the third store does not even order. Fi...