Issue with RegEx replace

Hi,

I am trying to find a string starting with some format and replace the whole 
line.
Need to automate this, not single time replacement.


-----------------------------------------------------
File.cs
-----------------------------------------------------
using System;
using System.Reflection;
using System.Runtime.CompilerServices;

#if !OVERRIDE_ASSEMBLYPRODUCT
[assembly: AssemblyProduct("Test App")]
#endif
[assembly: AssemblyCompany("New company.")]
[assembly: AssemblyCopyright("Copyright   Inc.")]
[assembly: AssemblyVersion("1.4.5.2323")]
-----------------------------------------------------


Want to change the values in a template.
Here for example i need to search for whole line starting with "[assembly: 
AssemblyVersion(" and replace the line with new information.
-----------------------------------------------------
$newversion="1.5.3.xxx"
$find="[assembly: AssemblyVersion("
$replace="[assembly: AssemblyVersion(`"$newversion`")]"
(get-content <path>\file.cs) | foreach {if($_.StartsWith($find)){write-host 
"help message";$_ -replace "(?=^$find).+", $replace}else{$_} } | set-content 
$path 
-----------------------------------------------------

Any one let me know what is wrong with this pattern, same will work for 
other simple string with doesn't have special character.
Tried escaping [, (, :  but nothing worked.


Thanks for you help in advance.

Regards,
Harsha
0
Utf
6/3/2010 10:26:52 AM
windows.powershell 690 articles. 0 followers. Follow

1 Replies
1024 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 54

Hello,

Le jeudi 03 =C3=A0  3:26, @lways a =C3=A9crit :
> Want to change the values in a template.
> Here for example i need to search for whole line starting with
> "[assembly: AssemblyVersion(" and replace the line with new
> information.
> -----------------------------------------------------
> $newversion=3D"1.5.3.xxx"
> $find=3D"[assembly: AssemblyVersion("
> $replace=3D"[assembly: AssemblyVersion(`"$newversion`")]"
> (get-content <path>\file.cs) | foreach
> {if($_.StartsWith($find)){write-host "help message";$_ -replace
> "(?=3D^$find).+", $replace}else{$_} } | set-content $path=20
> -----------------------------------------------------

I memory serves me well, -replace operates just fine on lists, so the
following ought to be easier. I don't have a Windows machine at hand
right now to check, but you get the idea.

$newversion=3D"1.5.3.xxx"
$find=3D"\[assembly: AssemblyVersion\("
$replace=3D"[assembly: AssemblyVersion(`"$newversion`")]"
(get-content <path>\file.cs) -replace "^$find.*", $replace | set-content $p=
ath

Note in particular the escaping of brackets, but you have already been
told that in another thread.

--=20
Fred

0
UTF
6/3/2010 6:09:22 PM
Reply:

Similar Artilces:

Format issues
I have created a template in word which I call through a VB script from excel. The excel data is populated in the word every time I run this script. Everything works fine and the data get populated. I have a header in the template which is represents one of the fields in the excel sheet. The header shows the correct linked value for the first 10 pages but then on shows the variable name instead of the value. I have no idea why it does that? can someone help The code is as follows: For iCurrentRow = 1 To iLastRow If ActiveSheet.Range("B" & iCurrentRow...

Outlook issues after Exchange migration
We recently migrated Exchange 5.5 mailboxes to Exchange 2003 on a new domain. This was performed with the exmerge utility in a 2 step process. Now there are 2 issues with Oulook: 1) When a user types a recipient name into the address field, the name autocompletes as normal. But when the mail is sent, a message returns saying it is undeliverable. However, if the user goes into the Contacts folder and from there selects the same user to send a message to, it is successful. 2) If a user shares a calendar, specifying the user with whom to share and the level of permissions, all users in ...

Taskbar issue
Hello All I'm hoping someone can help me with this long-standing problem with both XP and Vista on separate laptops and every computer I've had (except I think Win98). I'm thinking there may be no solution, but what it's worth a try. With both of my machines, I have the taskbar (as well as other toolbars) set out to maximum size - typically half the screen - and to auto hide. (This makes a great program and file launcher) The issue is that the operating system decides it wants open the taskbar on its own from time to time on its own. Various things prompt this, ma...

Replacing Inbox folder ?
Unable to change view settings in my Inbox folder, as previously posted, I now wonder if there is a way to replace the Inbox folder and move all existing messages to the new one. All other folders, even sub folders of Inbox work normal so that only this one folder needs to be replaced if that can be done. Anyone know how? "Marko" <dkvolb@gmail.com> wrote in message news:uuZq3QpkJHA.6060@TK2MSFTNGP05.phx.gbl... > Unable to change view settings in my Inbox folder, as previously posted, I > now wonder if there is a way to replace the Inbox folder and move all > ...

DST issue
I entered the catalog item: <Feature Name="Item" CatalogItemId="Item:MS:sysgen_timesvc_dst" /> and confirmed that the device has the registry key: HKLM\Software\Microsoft\Clock\AutoDST = 1 But the device still does not automatically adjust for DST. I set the timezone to Pacific, set the time to 3/14/2010 at 1:59AM, waited for one minute...and the time changed to 2:00AM instead of 3:00AM. What am I missing? Thanks. which OS version are you using? have you updated it with the relevant qfes which deal with the changing in DST starting day? -...

Find/replace search field defaults
I have a workbook with multiple sheets. When I use Find/Replace, I generally want to search across all fields. The default "Search within" is set at "Sheet" so I have to change it each time I open the workbook. How can I set this default to be "Workbook" so I don't have to change it each time? Your help is greatly appreciated. Thanks ...

Outlook/EX Email Issue
I'm running Windows XP with XP Professional. I cannot send email but I can recieve it using Outlook. There error says that Outlook was unable to access the SMTP server. I cannot access my email at HOME through the web email. What I can do is send/recieve email using Outlook Express AND I can access my email through my web email client outside my home. My ISP (SBC) says its not them and I'm somewhat inclined to agree with them? They say I could have a corrupted kernel32.dll file. I have turned off my Norton, deleted my account and set up a new one and re-installed XP professiona...

Possible Report Issue
Hi. I'm working on a database for a safety audit. The auditors would like to be able to use some of the tables and subtables as a sort of checklist for the audits. The table/subtable structure is as follows: Topic -->Subtopic -->ProgramArea -->ProgramRequirement I decided to create a report that will output that data. However, the report is only outputting information if there are ProgramRequirements already entered for a given ProgramArea. Is there a way to get it to output the ProgramArea and ProgramRequirement even if blank? Or am I going about th...

Extender Install Issues
GP 8.0 Extender install - I'm encountering the following: *Login to GP brings up screen: "Great Plains Extender needs to finish installing. This may take a few minutes". It has an OK button and clicking on this gets you into GP but it comes up everytime. How can we stop this from popping up all the time. *When creating a new Extender Window and I get select the Form, I get the following error: "A remove range operation on table 'PT_User_Defined_Window_Keys' failed accessing SQL data." Procedure or function zDP_EXT40101L_1 has too many arguments spec...

Adobe issues
We are running GP 9.0, using Windows 7, just installed Adobe 8.0 and are unable to send documents to PDF from GP - the PDF option remains grayed out. We have folowed the KB articles that are available, no success. Do we need to install Adobe 9.0 due to running Windows 7? Is GP 9.0 compatible with Adobe 9? Thank you for any assistance.. Hi Susan, I have a client using Adobe 9 on Windows 7. However, they are on GP 10.0 It is working succesfully. -- Geoff James "Susan" wrote: > We are running GP 9.0, using Windows 7, just installed Adobe 8.0 and are ...

Replacing a specific position in a cell with something else
I need to replace in all my thousands of part numbers.....position number 10 which is the letter "S" to a blank. Does anybody know how to do this? =REPLACE(A1,10,1," ") I'm assuming that the 'S' will always be the 10th character or this wont work, Regards, "McDal" <McDal@discussions.microsoft.com> wrote in message news:A9A61B1B-8539-45AF-BB73-00E6720B6B94@microsoft.com... >I need to replace in all my thousands of part numbers.....position number >10 > which is the letter "S" to a blank. > > Does anybody know how to ...

Issue with formula is Pivot table
I have the following formula in a pivot table: =IF(ISBLANK(Qtr[-1]),IF(ISNUMBER(Qtr[-2]),(Qtr[-2]*-0.08)+Qtr[-2], "),IF(ISBLANK(Qtr[-2]),0,Qtr[-1])) First to the issues that I am experiencing. First, the formula wa originally added as the one below but then updated to the formula abov to correctly reflect what I was trying to accomplish. =IF(ISBLANK(Qtr[-1]),IF(Qtr[-2]<>0,(Qtr[-2]*-0.08)+Qtr[-2], "),IF(ISBLANK(Qtr[-2]),0,Qtr[-1])) This issue is the original formula appears in the very first cell o the pivot table and then periodically through out the column. So, yo see ...

Outlook Web Access OWA Issue - Login Prompt for Images
Dear Outlook 2003 / Exchange 2003 Users, Starting over the last two weeks (possibly after an update on the Exchange server), all of my users are starting to encounter the same issue when using Outlook Web Access (using IE6 on XP Pro systems). We have images in our signature block, and now when someone replies using Webmail to an e-mail originally sent via Outlook 2003, a login prompt appears for each image in the e-mail. Every time you cancel the login box, a red x image box appears, until all of the images that should be there are represented by the red x boxes. For the record, this has w...

Hyperlink Issue #2
I have an issue with hyperlinks. When you click on the hyperlink on a webpage it returns an error stating that the the "item could not be created". Outlook 2000/Windows 2000 ...

Update Issues
Has anyone experienced any problems with XP Pro updates sent in Feb.? My Lenovo T61p has performed flawlessly for 2+years but suddenly started turning off and now stays on but freezes-up. I can’t detect a virus and seems like the Feb. updates are all that has changed. I plan to uninstall them….between freeze-ups, unless someone has a better thought. Thanks >Has anyone experienced any problems with XP Pro updates sent in Feb.? My >Lenovo T61p has performed flawlessly for 2+years but suddenly started turning >off and now stays on but freezes-up. I can�t detect a ...

~ issue
I am currently using Outlook Express 6 and have noticed that for the second time (did a format the first time thinking I had a virus!) that when I have downloaded the 330994 April 2003, Security update for Outlook Express 6 SP1 that anytime I make a change to my address book and reboot I get an icon on my desktop that is named "~" and it basically is my entire address book. Has anyone else experienced this problem and how do I remedy it? Thank you for any help! Sue In reviewing the Outlook Express newsgroups, this is reported as a known issue w/ no fix from Microsoft (report...

Multiple Outlook Mailboxes issues with 3.0
I have a large number of users who have more than one outlook mailboxes, When I open an email from one of the addtional mailboxes, I get an error message that tells me "Only Items in the default Outlook store can be promoted to Microsoft CRM." Does anyone know if this can be worked around?? ...

chkdsk issue
Whenever I run chkdsk /r, it finds quite a few errors and corrects them. An example is a lot of orphaned files. Then, if I run it again right away, it does the same thing and finds the sa,e orphaned files. What causes this and how can I correct it? Thank you. On 14 May 2010, five256@NOwhere.com wrote in microsoft.public.windows.vista.general: > Whenever I run chkdsk /r, it finds quite a few errors and corrects > them. An example is a lot of orphaned files. Then, if I run it > again right away, it does the same thing and finds the sa,e > orphaned files. What causes...

RSS Sync issue
Hi, I discovered that Outlook is not syncing all my RSS-Feeds. When i tried to export into an OPML list, the same issue which are not synced are not exported as well. Anyone idea ? Thanks Hans ...

Domain name issue migrating 5.5 to Exchange 2003
We are prepairing to migrate Echange 5.5 to Exchange 2003. This has come up as an issue: Our domain is cornerstone instead of cornerstone.com Our email address is "firstname.lastname@cornerstonegrp.com" instead of: "firstname.lastname@cornerstone.com" ...

Laptop Client Issues
I've got 2 issues with Laptop client: 1. When I open outlook, crm add-in works fine. I close outlook and reopen and I get the cannot load crm functinality error. I open again and it works. If I am in a state where there is an error, I can go to the add-in manager and uncheck crm addin, hit ok, the recheck crm addin and it will connect. This happens when I am online or offline. 2. Outlook hangs synching with exchange server. Sometimes the send/receive finishes and then seems to just hang. If I turn off crm addin, it always works correctly. Anyone else experiencing these iss...

Public Folder Replication issue #3
I have a single domain which is linked across a VPN to two sites. At both sites I have a DC and an Exchange box. The issue I am having is on Server A, I can see and access all public folders, on Server B I cannot see one folder and two other folders have no data. I have checked to ensure they are set up for replication and even in ESM it shows they are "In Sync" or "Local Modified". Any suggestions on how to resolve this would be greatly appreciated. Douglas Hiser In each public folder's properties do you have both servers showing as having replicas? Do yo...

CRM 4.0
Hi, I'm a relatively new CRM developer. I just attended the CRM conference in Toronto a week ago and I'm pretty excited about coming in on a fresh release. One of the options that seem very useful of course are "many to many" relationships. I've tried to customize the products entity to create my own relationship. Basically the situation I have is that I'm creating course packages (products) with sub-products (courses). So I'm going into the products table and creating a many-to-many relationship with itself. So far so good. Indeed, all the "...

Outlook Express Issue
Greetings I have inadvertently deleted a folder. The associated DBX file still exists. Any ideas as to how I might get it to reappear in my folders list in Outlook Express? TIA Maurice You can use import for this. For additional support ask in an Outlook Express forum. This is an Microsoft Office Outlook forum. Outlook Express is family of Internet Explorer and Outlook of the Office family. Here is the link for the right forum http://communities.microsoft.com/newsgroups/default.asp?icp=InternetExplorer Good Luck! -- Robert Sparnaaij [MVP-Outlook] www.howto-outlook.com Tips of th...

Deleting issues
I'm using Outlook XP. Every time I try to delete an item, it tells me "Errors have been detected in the file ...outlook.pst. Quit all mail-enabled applications, then use the Inbox Repair Tool." So I go and use the Inbox Repair Tool, SCANPST. I scan outlook.pst, re-open Outlook, try to delete an item and get the same error message. Can someone help? How big is your .pst file? Can you create a new one and then drag and drop the items from the old to the new one? --� Milly Staples [MVP - Outlook] Post all replies to the group to keep the discussion intact. Due to the (inser...