Bullet Point Animation Fade in issue

Hi,

I have set up my bullet points to fade in (1st one 'on previous event' 
remaining points on same page 'on click') This all works fine on my first 
page - none of the bullet points are present at all (except the automatic 
first one) and they appear from nothing to black as they should one by one 
when I click. 

Slide two and the remaining slides however have all of the bullet points and 
sentences present on screen in light grey. When I click they then solidify 
into black (this solidify to black part is obviously correct). How do I 
prevent the words from appearing in light grey until they are needed - I dont 
want my viewers reading forward, apart from my 'on previous event' first 
bullet point the rest of the screen should be blank until I click for the 
second/third/fourth etc bullet point.

Thanks,
Matt
0
Utf
12/18/2009 1:23:01 AM
powerpoint 2011 articles. 0 followers. Follow

3 Replies
985 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 37

Is it possible the later slides were prepared in 2003 or earlier and are 
being played in 2007?

If so check there is no shape shadow attached to the text placeholder.
-- 
john ATSIGN PPTAlchemy.co.uk

Free PPT Hints, Tips and Tutorials
http://www.pptalchemy.co.uk/powerpoint_hints_and_tips_tutorials.html






"Matt" wrote:

> Hi,
> 
> I have set up my bullet points to fade in (1st one 'on previous event' 
> remaining points on same page 'on click') This all works fine on my first 
> page - none of the bullet points are present at all (except the automatic 
> first one) and they appear from nothing to black as they should one by one 
> when I click. 
> 
> Slide two and the remaining slides however have all of the bullet points and 
> sentences present on screen in light grey. When I click they then solidify 
> into black (this solidify to black part is obviously correct). How do I 
> prevent the words from appearing in light grey until they are needed - I dont 
> want my viewers reading forward, apart from my 'on previous event' first 
> bullet point the rest of the screen should be blank until I click for the 
> second/third/fourth etc bullet point.
> 
> Thanks,
> Matt
0
Utf
12/18/2009 8:38:01 AM
Hi John,

Thanks very much for the advice. The presentation is brand new in PPT2007 so 
it wasn't your first idea but your advice did point me in the right direction 
- I had somehow managed to attach a shadow effect to the text box and the 
text itself. I pressume the light grey wording I could see was the shadow for 
the text box. 

Thanks very much, really appreciate the help.

Kind regards,
Matt

"John Wilson" wrote:

> Is it possible the later slides were prepared in 2003 or earlier and are 
> being played in 2007?
> 
> If so check there is no shape shadow attached to the text placeholder.
> -- 
> john ATSIGN PPTAlchemy.co.uk
> 
> Free PPT Hints, Tips and Tutorials
> http://www.pptalchemy.co.uk/powerpoint_hints_and_tips_tutorials.html
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> "Matt" wrote:
> 
> > Hi,
> > 
> > I have set up my bullet points to fade in (1st one 'on previous event' 
> > remaining points on same page 'on click') This all works fine on my first 
> > page - none of the bullet points are present at all (except the automatic 
> > first one) and they appear from nothing to black as they should one by one 
> > when I click. 
> > 
> > Slide two and the remaining slides however have all of the bullet points and 
> > sentences present on screen in light grey. When I click they then solidify 
> > into black (this solidify to black part is obviously correct). How do I 
> > prevent the words from appearing in light grey until they are needed - I dont 
> > want my viewers reading forward, apart from my 'on previous event' first 
> > bullet point the rest of the screen should be blank until I click for the 
> > second/third/fourth etc bullet point.
> > 
> > Thanks,
> > Matt
0
Utf
12/18/2009 8:00:01 PM
If you know (!!) I'd be interested in how you managed this. AFAIK it's 
normally only a problem when the original file came from earlier versions
-- 
john ATSIGN PPTAlchemy.co.uk

Free PPT Hints, Tips and Tutorials
http://www.pptalchemy.co.uk/powerpoint_hints_and_tips_tutorials.html






"Matt" wrote:

> Hi John,
> 
> Thanks very much for the advice. The presentation is brand new in PPT2007 so 
> it wasn't your first idea but your advice did point me in the right direction 
> - I had somehow managed to attach a shadow effect to the text box and the 
> text itself. I pressume the light grey wording I could see was the shadow for 
> the text box. 
> 
> Thanks very much, really appreciate the help.
> 
> Kind regards,
> Matt
> 
> "John Wilson" wrote:
> 
> > Is it possible the later slides were prepared in 2003 or earlier and are 
> > being played in 2007?
> > 
> > If so check there is no shape shadow attached to the text placeholder.
> > -- 
> > john ATSIGN PPTAlchemy.co.uk
> > 
> > Free PPT Hints, Tips and Tutorials
> > http://www.pptalchemy.co.uk/powerpoint_hints_and_tips_tutorials.html
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > "Matt" wrote:
> > 
> > > Hi,
> > > 
> > > I have set up my bullet points to fade in (1st one 'on previous event' 
> > > remaining points on same page 'on click') This all works fine on my first 
> > > page - none of the bullet points are present at all (except the automatic 
> > > first one) and they appear from nothing to black as they should one by one 
> > > when I click. 
> > > 
> > > Slide two and the remaining slides however have all of the bullet points and 
> > > sentences present on screen in light grey. When I click they then solidify 
> > > into black (this solidify to black part is obviously correct). How do I 
> > > prevent the words from appearing in light grey until they are needed - I dont 
> > > want my viewers reading forward, apart from my 'on previous event' first 
> > > bullet point the rest of the screen should be blank until I click for the 
> > > second/third/fourth etc bullet point.
> > > 
> > > Thanks,
> > > Matt
0
Utf
12/19/2009 1:35:01 PM
Reply:

Similar Artilces:

Mailbox security issue: Who's reading my mails?
Is there a way to monitor who's accessing your mailbox (ip, nt id,..) ----------------------------------------------- ~~ Message posted from http://www.ExcelTip.com ~~View and post usenet messages directly from http://www.ExcelForum.com ...

How do you play a power point presentation inside the window only
I have generated excel tutorial like ebook for comfort of the learning of the not so smart. I want to give prompting for the pupil with excel in one window and power point presentation prompts on the other. When you go into play mode, the power point occupies the full screen; the result the excel problem being cited gets closed. So I desire to know whether the power point presentation can be run in window mode without taking the full screen into it. Can somebody help me. PROF. GOVARDHAN JAYANTHI Camp: USA (Originally from India) "PROF. GOVARDHAN JAYANTHI" ...

2003 Macro Issue
Hey guys, I am wondering if anyone can help me, I have a macro to save a copy of an excel spreadsheet that works fine in Excel 2002 but in 2003 gives a debug error. The macro is as follows - Sub Save_to_History() Dim BackupFileName As String BackupFileName = Range("openfile") If MsgBox("Are you sure you want to save to history?", vbYesNo + vbCritical, "WARNING!") = vbYes Then ActiveWorkbook.Save ActiveWorkbook.SaveCopyAs ("C:\data\forms\history\" & Range("o3")) End If End Sub Basically it does not like the BackupFileName...

Is there really no sensible fix for this crystal issue
We had a perfectly (for the most part) running crm server - Reports rendered fine. Then a previous version (prior to 9.2.2) of crystal was installed on the machine (via a visual studio merge module). The particular version was the bundled version that comes with visual studio. Suddenly, CRM ceased to serve up even the parameter pages for all 119 reports. What we see now is the following sole message on each report 'Object doesn't support this property or method' The recommended fix is to reinstall CRM which seems quite absurd due to the complexity / length of the install...

Bulleted text without bullets
> This message is in MIME format. Since your mail reader does not understand this format, some or all of this message may not be legible. --B_3355074214_522160 Content-type: text/plain; charset="ISO-8859-1" Content-transfer-encoding: 8bit OS X 10.6.3 Office 2008 Word 12.2.4 Created a Word document, added bulleted text, saved it, printed it, looked fine. Closed the document and Word. Reopened the same document an hour later and the bullets had changed to small open boxes. Printed it, no bullets, no boxes. Tried to change the boxes back to bullets, couldn�t...

"Make Table" Issue
I have a "Make Table" Aggregate Query which is not producing the same data consistently. Are there any known issues doing this? Never had to before, but if I use a Function to see if "TableExists"...find it, and Delete that Table before running the "Make Table" again, maybe that will produce consistent results?? TIA - Bob On Thu, 31 May 2007 08:00:01 -0700, Bob Barnes <BobBarnes@discussions.microsoft.com> wrote: >I have a "Make Table" Aggregate Query which is not producing the same data >consistently. >Are there any known issues do...

moderated folder issue
I have a problem saving moderated folder changes when I set up a custom response. The custom response has been saved, but somehow it does not save to the moderated folder. I believe this is a rights issue, but not positive. Our environment is: Windows 2000 Server Exchange 2000 Outlook 2003 ...

Highlight Data Points that change in Graph
Hi all Is it possible to highlight data points that change slope in Excel 2003 and if so how. Richard ...

Indentation in bulleted list
How do I inent the second line of a bulleted list? Thanks! Is this Word 2007? Then you should right-click the bulleted paragraph and choose Adjust List Indents from the context menu. In the dialog box, "Bullet position" is the distance from the left margin to the bullet character; "Text indent" is the distance to the text from the left margin. For a hanging indent, you would specify a larger value than for "Bullet position." For "Follow number with," choose "Tab character." Select "Add tab stop at," and then specify the ...

Exchange 2003 Restore Issues
I am running eseutil /p on a 50GB DB. It has been sitting at the prompt that says, "Deleting unicode fixup table" for about 18 hours. Has anyone completed a hard recovery for a database comparable in size? If so, how long did it take for this "Deleting unicode fixup table" process to complete? How long did it take to restore access to this store...from failure to restore. I have a MS incident open, but they are not able to provide any type of timeline for this to complete. If you have ever had 3000 users not able to use email then you understand exactly why I'm loo...

Excel 5 data points
What was the maximum number of data points that could be plotted in a single data series in a two dimensional chart in Excel 5? This number was increased to what number in Excel 97? ...

Outlook 2003 screen display issues with W7 Pro
My new W7 pro installation is working fine with Office 2003 except for one issue that I have found. When I open OL 2003 everything is fine...no issues with contacts/mail/calendar, etc. I do have an annoying issue though after a few operations. The text in the left column (Folders view becomes truncated after a couple operations. I have posted a jpeg for a visual example at http://www.members.cox.net/trinaz/OL-changes.JPG This is the same whether in mail/calendar/contacts, etc. Have the latest drivers for my video card...all other MS Office apps do not exhibit this trunc...

Bullet
Dear gurus, is there any way I can insert bullets into excel file? just like in words? thanks in advance. regards, Steven --- Outgoing mail is certified Virus Free. Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.550 / Virus Database: 342 - Release Date: 09-12-2003 No, but you can create a bullet by holding down Alt key while typing 0149 with the numpad, -- Regards, Peo Sjoblom "Steven Yong" <csyong@ebworx.com> wrote in message news:OajQ5EGwDHA.2492@TK2MSFTNGP12.phx.gbl... > Dear gurus, > > is there any way I can insert bullets i...

Simple ( I thought) X Y Axis point plotting
Help . I have been trying and failing to sucessfully plot x , y co ordinates from worksheet data containing 3 columns One being the name of the location the next being the x co ords and the final one bieng the y co ord. I can not get these simple points to be plotted. I am using x,y scatter but tried bubble too Why is this apparently simple task getting the better of me. Ps the number of records may eventualy exceed 255 points and that seems to pop up as an issue too -- Wobbles ------------------------------------------------------------------------ Wobbles's Profile: http://www.theco...

Pointing to a pointer to an .mdb
I have a database called xpto.mdb Several users run it simultaneously without a problem: \ \computername_name\dir\xpto.mdb. The problem is that, as version change (minor changes), I will have xpto-v1.mdb, xpto-v2.mdb, etc. Of course the data is in a different place. I had an idea to force users to move to new .mdb(engine) version every time they exit access. I created a batch file pointing to the last .mdb version and a shortcut to the batch file. Users run the shortcut, the shortcut calls the .bat file, the btch file runs the .mdb file, access starts and it goes(?) well. If there is a n...

System restore points
My system is creating restore points labelled "Software Distribution Service 3.0". How can I find out what that is? I don't think it's my security software downloading updates because the time doesn't correspond to the time of today's update, and my system updates aren't installed automatically. Bobbi Gold "Bobbi" <bobbi@example.invalid> wrote in message news:uhHKGt7KLHA.4120@TK2MSFTNGP02.phx.gbl... > My system is creating restore points labelled "Software Distribution > Service 3.0". How can I find out what...

RPC over HTTP Connection issue
I am trying to setup RPC over HTTP on my exchange 2k3 SP2 on a windows 2k3 server. I followed the list of directions and installed a certificate. I have a pix firewall and I am able to connect inside the firewall. When i try to connect from outside the firewall i notice in the connection status in outlook that it is trying to connect to the netbios name instead of the fqdn. I am not sure why that is. Check your Outlook configuration. Is the proxy configuration correct? Nue "Derrick" <Derrick@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E6B0A9E8-39E1-4B4A-B346-4...

Weird Issues!
Hi All, I am facing a rather perculiar problem. I recently added and Exchange 2003 server to an existing 5.5 environment. I followed the checklisted install for the Exchange Server 2003 for a new installation into a Exchange 5.5 environment. Upon the completed installation and migration the Exchange 2003 server asked if I wanted to delete the connectors and I chose yes. I then removed the Exchange 5.5 server from the network. Now the Exchange 2003 server is sending and recieving internal mail just fine and also recieving External mail fine to all the clients......But it is not sending...

Line Graph with two different data points
Hello, I am trying to create a line chart with numbers from my product Vs a competitor. The problem i am having is how can i make a chart that will have four data points comparing to each other? For example Product A- 1.5 1.2 1.6 1.8 Product B- 2.0 1.1 1.2 1.3 Product A- 70% 20 % 30% 67% Product B- 65% 30% 65% 55% How do i get all of these numbers on one chart? Is a line chart correct. I want to see these numbers compared?? Thank you so much Hi, Since the number don't appear related to the percentages you might plot them on the same chart but two different axes. If they were relate...

attachment issues
The last couple of times I have received workbooks in emails as attachments they have been coming to me as (Type:unspecified type(application/octet-stream -- Encoding:base 64 ).I'm using Netscape Communicater 4.9 as a browser and for email. In order to open them I have to go thru a series of steps that are a bit annoying. I'm trying to tell the sender (who is about 6000 miles away) to send them to me as Excel files but I'm not able to explain myself properly. The sender insists they are being sent as Excel files. What is the sender doing incorrectly when sending these att...

Exchange 5.5 Account / Trust Issue
Good evening, all. I'm looking for anyone that might be able to shed some light on a wacky problem we're having. I have an NT4 domain with a Windows 2000 member server running Exchange 5.5 Service pack 4. Before I started at this job, a Windows 2003 Domain (Forest in Native Mode) was setup, and has accounts that for the most part duplicate the NT4 domain, user names and passwords do no always match between domains. There are no trusts between the NT4 and 2003 domain. What I'd like to do, is get trusts established, so that users are not prompted for login - and also, make the 1...

adding connection points to pictures?
Can you add connection points to pictures you import from a file? If so how. "beeby@sympatico.ca" <beeby@sympatico.ca@discussions.microsoft.com> wrote in message news:84B2FCF8-482F-4AAA-B55A-5ADA031BA239@microsoft.com... > Can you add connection points to pictures you import from a file? If so > how. When you insert an image, it creates a container shape and you can add the connection points to the container shape. John... Visio MVP ...

VBScript Issues (and the missing auto configuration)
Greetings: I used the script from the MS KB site to add a corporate sig to all outgoing SMTP email. It works when my AV software sends an alert and it works when our sole Mac user sends email via Outlook Express. This may not be related but, when I use logon scripts to map printers, etc, I get a "no such printer" (paraphrase) type of error when I know that the printer URL is correct. The printer mapping at login script worked once - when I wrote it and tested it. Running on the same machine, nor any other on the network now, no luck. Back to the sig issue, none of th...

Exchange 2000 OWA issue
Group, I have a problem with individuals that are on an old Exchange 2000/Windows 2000 Server. (The servers are patched to the latest) The issue is that when they go out to OWA and click on reply or forward to a message, the message area is gray. They are using IE and it only seems to affect users on Exchange 2000. (2003 works fine) However, when a user gets on a Mac and uses Safari, it works fine. Any Ideas? Thanks S http://support.microsoft.com/kb/291129/en-us Other suggestions are available by searching the Microsoft KB for the words "OWA reply forward". -- Ed Crowley MV...

Bullet list
I have a list of 25 items, each item a new line. I want to apply bullets to each line, but when I highlight the list and go to Bullets and Numbers, only the first line comes out with a bullet. How can I get all the lines with bullets? (Doing each line seperately does not work.) Thanks. For bullets to work there has to be a hard return after each item. Shift+return doesn't work. -- Mary Sauer http://msauer.mvps.org/ "Tom C" <TomC@discussions.microsoft.com> wrote in message news:F1C9E047-43B8-41EA-8651-AB274DCCDA0C@microsoft.com... >I have a list of 25 items, eac...