SP3 Issues

I created a database in Access 2003 which worked fine for months.

My IT department installed Office SP2 on my machine and now I can't enter 
any data into the table which underpins my database. The queries, forms, etc 
all still work fine but when I try and enter data I get a bleep. I have a 
second PC which doesn't have SP2 installed, just basic Access 2003 and the 
database still functions fine on this one.

They've tried upgrading to SP3 but still with the same problem.

One thing that may or may not be relevant, on the the non-SP3 machine when I 
run the continuous form there's a row at the bottom which is blank and you 
can move around the records. On the SP3 machine there isn't.

Same login, etc. The database is stored on a share drive.

Any ideas? It's driving me mad
0
Utf
12/19/2007 1:03:00 PM
access 16762 articles. 3 followers. Follow

5 Replies
800 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 29

Stu,

I'm not aware of any problems caused by 2003 (SP2).  However, there are a 
couple caused by SP3.  See Allen Browne's site 
(http://www.allenbrowne.com/tips.html) for several issues.

-- 
Don''t forget to rate the post if it was helpful!

email address is invalid
Please reply to newsgroup only.



"stucampbell" wrote:

> I created a database in Access 2003 which worked fine for months.
> 
> My IT department installed Office SP2 on my machine and now I can't enter 
> any data into the table which underpins my database. The queries, forms, etc 
> all still work fine but when I try and enter data I get a bleep. I have a 
> second PC which doesn't have SP2 installed, just basic Access 2003 and the 
> database still functions fine on this one.
> 
> They've tried upgrading to SP3 but still with the same problem.
> 
> One thing that may or may not be relevant, on the the non-SP3 machine when I 
> run the continuous form there's a row at the bottom which is blank and you 
> can move around the records. On the SP3 machine there isn't.
> 
> Same login, etc. The database is stored on a share drive.
> 
> Any ideas? It's driving me mad
0
Utf
12/19/2007 1:58:00 PM
On Wed, 19 Dec 2007 05:03:00 -0800, stucampbell
<stucampbell@discussions.microsoft.com> wrote:

The absense of a "new record" line indicates the query or form
properties are readonly. Check that out.

-Tom.


>I created a database in Access 2003 which worked fine for months.
>
>My IT department installed Office SP2 on my machine and now I can't enter 
>any data into the table which underpins my database. The queries, forms, etc 
>all still work fine but when I try and enter data I get a bleep. I have a 
>second PC which doesn't have SP2 installed, just basic Access 2003 and the 
>database still functions fine on this one.
>
>They've tried upgrading to SP3 but still with the same problem.
>
>One thing that may or may not be relevant, on the the non-SP3 machine when I 
>run the continuous form there's a row at the bottom which is blank and you 
>can move around the records. On the SP3 machine there isn't.
>
>Same login, etc. The database is stored on a share drive.
>
>Any ideas? It's driving me mad
0
Tom
12/19/2007 2:03:22 PM
Something has made the database not-updatable.  Are you accessing the same 
physical file from both PC's.  the only thing I can think of that might 
cause this is a change in your permissions for the drive.  Make sure that 
you actually are attempting to access the same physical database with the 
same network logon.

"stucampbell" <stucampbell@discussions.microsoft.com> wrote in message 
news:4B08E29D-1AD9-43D4-AF27-CACA615F1226@microsoft.com...
>I created a database in Access 2003 which worked fine for months.
>
> My IT department installed Office SP2 on my machine and now I can't enter
> any data into the table which underpins my database. The queries, forms, 
> etc
> all still work fine but when I try and enter data I get a bleep. I have a
> second PC which doesn't have SP2 installed, just basic Access 2003 and the
> database still functions fine on this one.
>
> They've tried upgrading to SP3 but still with the same problem.
>
> One thing that may or may not be relevant, on the the non-SP3 machine when 
> I
> run the continuous form there's a row at the bottom which is blank and you
> can move around the records. On the SP3 machine there isn't.
>
> Same login, etc. The database is stored on a share drive.
>
> Any ideas? It's driving me mad 


0
Pat
12/19/2007 2:06:47 PM

"Tom van Stiphout" <no.spam.tom7744@cox.net> wrote in message 
news:m39im31s4btofign7qgtuoo46qvd9n1fpd@4ax.com...
> On Wed, 19 Dec 2007 05:03:00 -0800, stucampbell
> <stucampbell@discussions.microsoft.com> wrote:
>
> The absense of a "new record" line indicates the query or form
> properties are readonly. Check that out.
>
> -Tom.
>
>
>>I created a database in Access 2003 which worked fine for months.
>>
>>My IT department installed Office SP2 on my machine and now I can't enter
>>any data into the table which underpins my database. The queries, forms, 
>>etc
>>all still work fine but when I try and enter data I get a bleep. I have a
>>second PC which doesn't have SP2 installed, just basic Access 2003 and the
>>database still functions fine on this one.
>>
>>They've tried upgrading to SP3 but still with the same problem.
>>
>>One thing that may or may not be relevant, on the the non-SP3 machine when 
>>I
>>run the continuous form there's a row at the bottom which is blank and you
>>can move around the records. On the SP3 machine there isn't.
>>
>>Same login, etc. The database is stored on a share drive.
>>
>>Any ideas? It's driving me mad 

0
carol
12/21/2007 6:30:09 AM

"Tom van Stiphout" <no.spam.tom7744@cox.net> wrote in message 
news:m39im31s4btofign7qgtuoo46qvd9n1fpd@4ax.com...
> On Wed, 19 Dec 2007 05:03:00 -0800, stucampbell
> <stucampbell@discussions.microsoft.com> wrote:
>
> The absense of a "new record" line indicates the query or form
> properties are readonly. Check that out.
>
> -Tom.
>
>
>>I created a database in Access 2003 which worked fine for months.
>>
>>My IT department installed Office SP2 on my machine and now I can't enter
>>any data into the table which underpins my database. The queries, forms, 
>>etc
>>all still work fine but when I try and enter data I get a bleep. I have a
>>second PC which doesn't have SP2 installed, just basic Access 2003 and the
>>database still functions fine on this one.
>>
>>They've tried upgrading to SP3 but still with the same problem.
>>
>>One thing that may or may not be relevant, on the the non-SP3 machine when 
>>I
>>run the continuous form there's a row at the bottom which is blank and you
>>can move around the records. On the SP3 machine there isn't.
>>
>>Same login, etc. The database is stored on a share drive.
>>
>>Any ideas? It's driving me mad 

0
carol
12/21/2007 6:30:46 AM
Reply:

Similar Artilces:

Alias Issues (very odd)
Problem: I click on Database>Items>New Item. When I am finished entering all item details ( price,qty,lookupcode, etc) and I get to the alias tab to add the alias. I click add , and add the alias. I then Click OK to create the item. I go back into the item that I just created and the alias is gone.The alias is tied to an itemid=0. I cannot add the alias again because it says it is in use. So I created a black database from RMSDB.bck from the original DBFiles folder located in the fold RMS. I test the same situation in a blank database , and receive the same results. I am not using any ad...

SharePoint Integration issue with GP
-- Darryl L. Miller ...

Email Connectivity Issue Outlook to/from Jumpline
I am using Outlook as a front-end email client to my Jumpline ISP and am getting error messages 0x80042108 and 0x80042109 "Outlook is unable to connect to outgoing SMTP e-mail server" and "Incoming POP3 e-mail server". Although it looks like a timeout issue, I have extended the time as an Outlook option. Jumpline tells me that the client needs to connect, check for receiving mail and then send mail in that order. Has any one had this difficulty, and how did you overcome it, as to Outlook settings, etc. Thank you very much. Pete Henry ...

Issue with linked text box formatting
Linked text box does not hold format of cell that you are linking to in Excel 2007 whereas they did in Excel 2003, is there any way around this? Example 1. Create Data on Sheet1 from A1 A 1 B 2 C 3 2. Format Sheet1!$A$1so the text is blue 3. Create a chart on a chart sheet from this data 4. Add a text box 5. Select the text box and in the formula bar type “=Sheet1!$A$1”, enter The text is black. Executing the same steps in 2003 you would have blue text in your linked text box an...

OWA issues since Windows 2003 Server upgrade
Ever since upgrading the server from Win2K Server to Win2003 SP1, Outlook Web Access is acting strange (EX2003 was already installed and has been running fine for years.) When a user tries logging into OWA, the login prompt comes back and the "User name" field is filled in with the external server name as a prefix to the user id. For example, "mail2.domain.com\myusername" Of course, the user keeps hitting OK and gets "access is denied" after 3 attempts. The only workaround I've found is to have them enter their full email address for the user id, and this...

Combo Box Issue
I have run into a strange issue with a combo box. If I select the 24th item in the dropdown list, the application crashes. Any other item selection is ok. Since the dialog is from a DLL that is loaded at run time, I've had a hard time tracking this error. The application only crashes in release build outside the IDE. A debug build is ok. Within the IDE, it crashes if I'm debugging the exe but not if I'm debugging the actual DLL in which this dialog resides. Any and all help will be appreciated. Thanks, Chetan Chetan wrote: > Any and all help will be appreciated. Pretty mu...

Registration Issue
Hi, We have already registered the bank reconciliation module like long time ago but we have never used that module. This year, we plan to use it so I made some test bank reconcile Three months ago. But when I try to take a second look today, we found out that the Bank Reconcile Module disappeared. The system prompted error message like " this module is not registered" when I click the bank reconcile button from the Transaction-Financial when the GP starts to launch but yet finish. We then figured out something wrong with the registration. Then we go to the customer...

Outlook 2002 and 2003 PST issues
Hello, I've read through a bunch of messages regarding Outlook 2002 and 2003 compatibility and I understand the issues of setting 2003 pst files for 2002 compatibility (note that I do not have Outlook 2003 yet). Most of the question, however, deal with importing 2003 pst files into 2002 or vice-versa. My question is a little different. My PST file is on a removable hard drive. I use it regularly on up to three systems (i.e. moving the drive from system to system). Outlook 2002 is installed on all three. I am going to replace one of these systems and it will come with Outlook 2003 on...

issue in entourage calendar sync with iCal
Version: 2004 Operating System: Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) Processor: Intel Email Client: pop set sync events with iCal by using merge Entourage items with sync items, due to iCal time zone was not in the same time zone Entourage use, Entourage calendar duplicated more than 10 same events for every events in my entire calendar. How can I delete such duplicated events in Entourage calendar. ...

GP 10.0 security issue
Hi, I am having a problem with GP 10.0. I am porting code from GP 9.0 SP2. I am creating a toolbar in GP. In 10.0, if I login as 'sa', I do not see the toolbar. If I created another user and log in as that user, then from inside GP, if I change the user (User and Company - > Change User) back to 'sa' without closing GP, then I can see the toolbar. But I closed GP and logged in as 'sa', toolbar again disappears. Why is this happening? How do I make sure that the toolbar remains visible all the time? Is this because of new security settings in GP 10.0? Thank...

Issues Importing Customizations
I have been working on a CRM implementation for months. For some reason I am now unable to import customizations. There is no error, it just stays on the import customizations indefinitely. I was able to perform the same task last week in under 5 minutes. I can export my customizations without issue - just cann't import customizations between my dev and production servers. Any ideas? Try importing the enitities in smaller groups or one at a time rather than all at once, to see if you can narrow down where the problem is occurring. If there is a particular entity that is causi...

RMS 2.0 SP3 and Receipt Reprints
Upgrading to RMS 2.0 without any service packs to SP3 has left me with duplicate receipts printing out very odd, they only print out the items an nothing about the sale. Any ideas why? This is a multi-part message in MIME format. ------=_NextPart_000_00BB_01CAF8F2.366911B0 Content-Type: text/plain; charset="Windows-1252" Content-Transfer-Encoding: quoted-printable Jamie, Make sure that the receipt printer is the default printer. --=20 Jeff=20 Check Point Software Search this newsgroup -- http://tinyurl.com/2lmk4w (Stolen from DRS) =3D=3D=3D=3D=3...

Office Professional 2007 issues
I have Windows7 and have tried several times to download and activate Office Professional 2007. I get an activation code, enter it and when I open up an office program, it says the trial period has expired. I get a date of expiration of Dec. 31, 2002. I had this working on my computer with Vista but the motherboard failed. I am in need of getting this running as I have classes that I have to use this software with. Support only has me uninstall and reinstall. Get the same bad results. Anyone have any ideas they can offer? Thanks in advance. You broke it and the trial has expir...

Issues in Opening up an excel file.
Version: 2008 Operating System: Mac OS X 10.4 (Tiger) Processor: intel Hi, I'm trying to open up this file on Microsoft Excel, and this message comes up: ".....xlsx' is being modified by .....OPen as Read-Only or choose Notify to be alerted when it is available" So, I click on Notify and immediately following that... I get this message: ".....xlsx is now available for editing. Choose Read-Write to open it for editing" When I click on Read-Write, the previous message comes back again. :( Could there be a virus or what is going on? :( That message normally ind...

License issue
I have 1 license of Office 2004 Its installed on 2 laptops thats networked. I understand that only 1 laptop can use the license at a time. However this is the situation: When laptop B initiate the Office 2004 program, it will automatically cause Laptop A (which already have Office 2004 initiated prior) to quit the application. However, when Laptop A tries to start the application after Laptop B has done so, Laptop B doesn't quit the application and laptop A won't start the program either. Why is this so? In article <1183476566.441308.27790@q75g2000hsh.googlegroups.com>, ...

Offline syncronisation issue
I have a remote user who synchronises across a VPN and this had been working fine until a month ago. We thought it was a problem with our ISP but now the same problem occurs on the LAN. CRM is offline but when I try to go online the error "An error occurred during data synchronization. To retry, go offline and then back online again". Connectivity between the database and the laptop is not the problem. The user thinks the problem introduced itself after Rollout 2 was applied (no backup taken). I need to get the data syncronised urgently. Does anyone have any ideas? Wh...

Chart Refresh/Update Issues
MS Excel 2000 SR-1 I am using an advanced filter on my chart's source data but the chart refuses to update automatically when I change the filter criteria. Calculation is set to automatic and the 'Plot Visible Cells" option is checked. I have tried activechart.refresh and the 'doevents' trick as well without success. Currently I have found a 'workaround' by setting the 'Plot Visible Cells' option on and off using the following code: Application.ScreenUpdating = False ActiveChart.PlotVisibleOnly = False ActiveChart.PlotVisibleOnly = True ...

Attachment issues in OWA 2003
We have an automated process in place that sends emails to sales people with their current production report as an attached Excel spreadsheet. If the recipient views the message from the full-blown Outlook 2003 client, she can view the attachment fine. However, if they view the same message in OWA 2003, they can see the paper-clip icon indicating that the message contains an attachment, but they have no link displayed in the message to the attachment itself. In other words, they can see from the folder list view that the message contains an attachment, but when they open the message, they can&...

Mobile pocket pc installation issues
My pocket pc deployment just says "Installing Microsoft mscrmlite" "Writing information for "Remove Programs"" and hangs there (although the pocket pc can still synchronise). Is this a bug or stability issue with CRM, or Microsoft Active Sync? Thats with installing it either via a CAB, or via Active Sync .exe. If I end the program on the pocket pc, it hasnt finished installing to the programs folder per the documentation so its not properly installed. Tony "TonyF" <tonyfosterit@hothotmail.com> wrote in message news:10ilunngek8evc3@corp.supe...

Exchange 5.5 Transaction Log Issue
Have Veritas 9.0 now setup to do incrementals on Exchange 5.5, Mon-Thu, and Full on Friday. Disabled Circular Logging. Will the transaction logs be deleted by the Full Backup, or will they keep building? If the full backup succeeds it should delete the logs. "rk" wrote: > Have Veritas 9.0 now setup to do incrementals on Exchange 5.5, Mon-Thu, and Full on Friday. Disabled Circular Logging. Will the transaction logs be deleted by the Full Backup, or will they keep building? I'm curious as to why you want to do incremental... How long does a full backup take? My impressio...

Screen repainting issue
I have a workbook that now and again after running a macro (issue occurs with many different macros) the first say five or six columns are covered in grey so one cannot read the data below the grey. If you scroll to the right then all those columns up to the end (IV) are visible as usual. If you change sheets then the grey panel is showing on each sheet. Any ideas to prevent this occurring will be very gratefully received -- with kind regards Spike Hi Hard to be too specific without seeing any code. Suggestions 1. Put in Application.screenupdating =3D false at the ...

exchange smtp issue?
Our client has SBS 2003 and uses Exchange 2003 for internal mail. They also have have external pop accounts. So, they have an exchange account and a pop account configured in outlook. When they send an email to some recipients, they get a delay message then later an undeliverable message. If I set up their pop mail using outlook express, they don't have any issues. For example I sent a test e-mail to my rogers account from each e-mail client. Outlook didn't make it, but Express did. I am guessing it's a SMTP issue on the exchange server. This issue seems to have started abo...

Excel lockup issue
I'm running Excel 2002. Everytime I open a new document I get any error message "Cannot Open or save any documents because there is not enough available memory or disk space". Plenty of disk space and memory. Please help thanks, Young Hi Young! Close Windows and re-open to ensure that any partly installed programs have finished with the contents of the temp file. To find your Temp file pretty quickly with either Operating System: Start->Run Type the following %Temp% Press OK OR: In Explorer for Windows 95/98 or ME Find and Select C:\Windows\Temp File In Windows NT...

Time sync issue Urgent please
Hi, I have my exchange server joined to the Domain. The time on my exchange server is 5 mins behind my DC time. When i issue w32tm /resync command, the time syncs with DC and remains for 5 secs. Then again reverts back to its original local time? Wht cud be the issue here? This is not an Exchange issue so you may want to post it to Windows.Admin. Have you tried syncing to an external time source to see what happens? Nue "Jack Dorson" <JackDorson@discussions.microsoft.com> wrote in message news:BE309AF6-96A2-4017-8280-9E6015BA02E6@microsoft.com... > Hi, > > I h...

Multiple range selection issue
I was trying to plot the Scatter graph for a specified range in different columns. I have 3 columns with specified ranges Col 1 X axis and the col2 and 3 plotted on Y axis . I have generated a record macro for the same and it look like the same below. Range("A2:A14,E2:E14,H2:H14").Select Range("H2").Activate Charts.Add ActiveChart.ChartType = xlXYScatterSmooth ActiveChart.SetSourceData Source:=Sheets("Sheet1").Range( _ "A2:A14,E2:E14,H2:H14"), PlotBy:=xlColumns ActiveChart.Location Where:=xlLocationAsObject, Name:="S...